Derventski list
Новости

У РС сутра нерадни дан

У Републици Српској понедјељак, 21. новембар, је републички празник и нерадни дан поводом обиљежавања Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

У саопштењу је наведено да, у складу са Законом о празницима Републике Српске, у дане републичких празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Законом је прописано и да ће начелник општине, односно градоначелник, одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе дужни да раде ради задовољења неопходних потреба грађана, у дане празника Републике и у ком обиму.

У понедјељак, 21. новембра, навршава се 27 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и ФБиХ, који су потписници свих анекса.

Наредба о радном времену на подручју Дервенте

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Данас и сутра неколико
села без струје

Derventski List

НДП И СНС ЗАЈЕДНО ИЗЛАЗЕ НА ИЗБОРЕ

Derventski List

Биће предложена исплата по
500 КМ здравственим радницима

Derventski List