Derventski list
Новости

Реализовани сви
постављени задаци

У касарни „Здравко Челар“ данас је постројавањем јединица Инжињеријског батаљона и свечаним пријемом настављено обиљежавање 1. децембра, Дана Оружаних снага БиХ, а том приликом поручено је да војне структуре остају на располагању цивилном становништву.

Комадант пуковник Владимир Бојић казао је да су у току ове године реализовани сви постављени задаци и осигурано оптимално функционисање батаљона.

– Непрекидно смо били укључени у извођење инжињеријских радова широм БиХ, ангажујући наше ресурсе како за потребе Оружаних снага, али и цивилних структура, посебно када су у питању изградња и санација путева. Тиме смо показали и доказали своје знање и способности у испуњавању задатих циљева, а који су имали двоструки значај – обуку припадника Инжињеријског батаљона и помоћ цивилним структурама – казао је Бојић додајући да су припадници јединице оправдали очекивања и показали висок ниво обучености и професионализма.

Пријему и постројавању у касарни присуствовао је испред Градске управе шеф Одсјека за борачко – ивалидску заштиту Станиша Микеревић, представници Полицијске станице и Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице, руководство дервентских школа, те представници вјерских заједница.

Обиљежавање Дана Оружаних снага БиХ почело је јуче Даном отворених врата и представљањем ученицима и другим грађанима опреме, возила и других средстава којим располаже Инжињеријски батаљон.

Оружане снаге БиХ основане су 2005. године.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ДУХОВНО ВЕЧЕ У
ЧАСТ ВИДОВДАНА

Derventski List

И данас прекиди у
снабдијевању струјом

Derventski List

При крају изградња жиле
куцавице нове пословне зоне

Derventski List