КултураНовости

СЈАЈАН ПРОГРАМ ЗА „НОЋ МУЗЕЈА“ У СУБОТУ

Фантастична изложба „Откључај свијет илузије и науке“ биће отворена у суботу, 18. маја, у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у 19. часова, када се Дервента придружује кућама културе широм Европе у „Ноћи музеја“.

Припреме за поставку, која на сасвим нови начин приказује фасцинантни свијет науке и илузија, и која ће пољуљати повјерење посјетилаца у сопствена чула, научене доживљаје и перцепцију свијета око нас, у библиотеци трају одавно, а ове седмице почела је монтажа изложбених експоната.

Дервенћани ће тако бити први послије Бањалучана који ће моћи да виде криву собу, собе огледала, калеидоскоп, зоетроп, холограм, фото – илузију, те дидактичко – логичке играчке и слично.

– Част нам је што смо успјели остварити сарадњу са ауторима, па ће изложба, која је прошле године отворена у Музеју Републике Српске, послије Бањалуке прво бити представљена у библиотеци у Дервенти – казали су у раније библиотеци додајући да ће изложба у Дервенти бити до краја септембра.

Осим ове изложбе, „Ноћи музеја“ прилика је да суграђане виде и представљање локалних умјетника и креативаца.

Related posts

Прије 31 годину у
Дервенту се вратио живот

Derventski List

Антифашистичка борба водиља ка слободном друштву

admin

Санитарни прегледи 11. јануара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još