ИЗДВОЈЕНОНовости

Биће предложена исплата по 500 КМ здравственим радницима

Пред одборницима локалног парламента на сљедећем засједању биће буџет за наредну годину у износу од 19,5 милиона марака, што је за око 1,5 одсто више у односу на ову годину, а градоначелник Милорад Симић казао је да ће предложити да се свим здравственим радницима у Дервенти исплати по 500 КМ као вид захвалности за стављање на располагање суграђанима у вријеме пандемије.

Он је подсјетио је законски рок за усвајање буџета, који значи живот за град, за наредну годину 15. децембар, казавши да очекује подршку већине одборника.

– Вјерујем да ће 14. децембра буџет бити усвојен у износу од 19,5 милиона, што је за 1,5 одсто више у односу на годину прије и то је оптимално. Већину ставки смо задржали, а неке смо измијенили као што је подстицај пољопривреди који смо повећали за скоро 100.000 марака, те смо за превоз дјеце путника преко четири километра ове године издвојили 220.000 КМ како би олакшали родитељима трошкове. Када су у питању борачке категорије и ту смо мало више предвидјели – казао је Симић додавши да очекује да усвајање буџета протекне без несугласица које су пратиле усвајање овогодишњег плана капиталних улагања.

– Тим капиталним буџетом радимо неке новости у граду било да су то улице, расвјета, пјешачки прелази, зеленило или нешто друго, и то постаје нова слика града. Али, овогодишњи капитални буџет, од предложених 1.700.000 КМ, прихваћен је у износу од само 2.000 КМ, што је резултат тога да начелник који представља град, нема већину, што је мучно за град – казао је Симић додавши да је до сада опречно његовом размишљању било 15 руку.

– Против себе и против свог размишљања имао сам 15 руку. Увјерен сам да су неки људи схватили да то није оно што је њима обећано, и да су одлучили направити искорак и ја се поносим тим младим људима. Вјероватно ће бити 15 руку мојих партнера приликом усвајања буџета – казао је Симић

Градоначелник је додао да ће одборници разматрати и ребаланс буџета за текућу годину.

– С обзиром на број руку нисам могао провести неке идеје, а сад хоћу да вјерујем и да обрадујем 800 домаћинстава јужног дијела Дервенте питком, градском водом тако да 95 одсто простора територије Дервенте, руралног и урбаног, има покривеност водом. Желим да вјерујем да ће одборници на овој сједници, а ово је трећи покушај да се усагласимо,  препознати важност овог пројекта – истакао је Симић.

 

Related posts

ЈОШ ПЕТ ПРЕСРЕТАЧА НА ПУТЕВИМА У РС

admin

Подршка Нацрту буџета за 2023. у износу од 22,24 милиона КМ

admin

Награде из Дубаија доказ да
квалитетно образовање брише границе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još