Спорт

Бронза вјетар у леђа за нове успјехе

Иза дервентског кик – боксера Симе Зорића је година проткана успјесима од којих је најблиставији бронза са Свјетског јуниорског првенства у Италији. Ова медаља вјетар је у леђа за нове успјехе за које се овај млади Дервенћанин већ марљиво припрема.

Овај осамнаестогодишњак већ седам година успјешно корача свијетом кик – бокса, а посљедња титула, треће мјесто на Свјетском првенству у дисциплини „kick – light“ до 84 килограма, круна је досадашњих тренинга. Ипак, овом младом спортисти и члану дервентског Клуба борилачких вјештина тек се предвиђа блистава каријера.

– Моје прво такмичење било је 2017. године и тада је љубав према кик – боксу заиста процвјетала. Послије су се ређала друга такмичења вишег ранга и то се све некако уклапало и давало ми мотивацију – прича Зорић истакавши да је значајније успјехе биљежио од 2019. године, али да је ова година била најуспјешнија.

– Ова година обиловала је такмичењима и успјесима, тако сам се на почетку године окушао на Европском купу у Краљеву, гдје сам наступио у конкуренцији сениора до 75 килограма у дисциплини „фул – контакт“ гдје сам освојио друго мјесто. Послије тога сам на Првенству Републике Српске освојио титулу првака у двије дисциплине „low kick“ и „kick light“. Потом сам се као дио репрезенације БиХ квалификовао на Балканско првенство гдје сам освојио титулу најбољег јуниора до 84 килограма – подсјетио је Зорић на свој спортски пут.

Услиједиле су припреме за Свјетско првенство, које је протеклог мјесеца одржано у Италији и на којем је Зорић освојио бронзу. Мотивација је, како истиче Зорић, кључна за постизање успјеха, а на његовој спортској траси, овог елемента не недостаје.

– Мотивација једноставно потиче из жеље, вјерујем сваког спортисте, да се такмичимо на Свјетском првенству што је врхунац сваког спорта и наравно жеље да постигнемо што бољи пласман – рекао је Зорић.

Младог кик – боксера за досадашње смотре припремао је тренер Никола Ђурић.

– Година нам је историјска што се тиче резултата, али ми вјерујемо да можемо више. Свакако, радићемо марљиво као и до сада и надамо се да ће нам се опет „поклопити“ све као ове године – рекао је Ђурић додавши да су досадашњи наступи показатељ континуираног и интензивног рада.

Планови

Послије заслуженог одмора Симо Зорић истиче да наставља да тренира под окриљем Клуба борилачких вјештина.

– Настављам да радим и тренирам. Сљедеће године улазим у сениорску конкуренцију тако да очекујем да ће бити теже доћи до медаље, али наравно даћу све од себе – додао је Зорић.

Related posts

Из Кореје стигло седам потврда о звањима

admin

Дервента домаћин посљедње етапе трке Београд – Бањалука

admin

Члановима „Киме“ засијале медаље

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još