ИЗДВОЈЕНОНовости

Вишковић мандатар за састав нове владе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је додијелио мандат за састав нове Владе Српске досадашњем премијеру Радовану Вишковићу.

Додик је на конференцији за новинаре рекао да је одлуку о мандатару донио послије консултација са представницима парламентарних странака на којима је утврђено да Вишковић има већину за састав нове Владе.

– Ово је дио политике у континуитету. Вишковић је дужност обављао протекле четири године у веома комплексним и изазовним околностима – рекао је Додик изразивши наду да ће нова Влада адекватно одговорити свим изазовима.

– Као предсједник Републике Српске од Радована Вишковића ћу тражити да обезбиједи да министри предано и одговорно раде свој посао – рекао је Додик.

Вишковић је захвалио Додику за повјерење које му је указао нагласивши да му то представља велику част, али и одговорност. Вишковић, који је на челу Владе био протекле четири године, истакао је да је Влада у овом периоду испунила дата обећања, трудећи се да очува економску стабилност и надлежности Српске.

– У претходном периоду сачувана је економска и политичка стабилност Републике Српске, што ће бити приоритет и у наредном периоду – рекао је мандатар нагласивши да је важно шту су и послодавци и синдикати прихватили чињеницу да ће наставити да предводи Владу Српске.

– Наш циљ је социјално праведније и демографски одрживо друштво. Очекујем од нових министара да савјесно извршавају своје обавезе – поручио је Вишковић.

Одлука о мандатару упућена је у Народну скупштину РС.

(РТРС)

Related posts

Трг обасјан празничним
бојама и расположењем

Derventski List

ПРОМОВИСАНЕ „УКОРИЧЕНЕ ГОДИНЕ“ НЕНАДА СИМИЋА

admin

Дервента домаћин посљедње етапе трке Београд – Бањалука

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još