ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ВОДА СТИГЛА ДО ЈОШ 20 ДОМАЋИНСТАВА

Питку воду добило је 20 домаћинстава у засеоку Кладари у Трстенцима, а поред мјештана, отварању водовода данас је присуствовао је и начелник општине са сарадницима.
Пројекат је завршен заједничким снагама дервентске и србачке општине и то на начин да је општина Дервента финансирала половину укупне вриједности пројекта док је питка вода потекла из Србачког водовода који је на себе преузео обавезу редовног одржавања.
Начелник општине је изразио задовољство због успјешно реализованог важног пројекта који је плод одличне сарадње двије општине.
– За водовод засеоку Кладари издвојено је 300.000 марака и мени је веома важно да се водоводна мрежа шири те што је 20 домаћинстава добило питку воду – казао је Милорад Симић, те додао да водоводна мрежа у Трестенцима сада опскрбљује 70 домаћинстава.
Начелник је још додао да је водоводна мрежа прошла кроз 50 одсто руралног дијела општине, те да су у току планови за реализацију водиводне мреже у јужном дијелу.
Мјештанин и организатор акције која је довела питку воду у Кладаре Гојко Теофиловић захвалио се општинској управи на разумијевању и рјешавању проблема питке воде у овом засеоку.
– Поред општине, без које се ова акција не би реализовала, који су разумјели нашу ситуацију и имали слуха за наше потребе, морам да се захвалим и својим комшијама који су били сложни и који су се придржавали свега што је раније договорено – казао је он.

Related posts

Спасиоци увјежбавали спасавање на води

admin

„САНИНО“ ПОКЛОНИО РАЧУНАР ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“

admin

Шаховској екипи ОШ „Никола
Тесла“ четврто мјесто у регији

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još