ВијестиДруштвоИЗДВОЈЕНОНовости

Воћним пакетима обрадовали кориснике „Будућности“ и „Сунца“

Поводом обиљежавања „Дјечије недјеље“ директорица Центра за социјални рад Дервента Маја Поповић посјетила је данас Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и дневни центар Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ и том приликом кориснике ових установа обрадовала воћним пакетима.

„Дјечија недјеља“, која се обиљежава у првој седмици октобра, повод је да се истакне добра сарања ових установа, али и да се измаме осмијеси на лицима корисника „Будућности“ и „Сунца“.

Поповићева је истакла значај сарадње у бризи за добробит дјеце.

– Дјеца су наша будућност и њихова права немају рок трајања и треба да се истичу ссваког дана, а „Дјечија недјеља“ је вријеме када се само гласније изговарају– рекла је Поповићева.

Воћни пакети итекако су обрадовали кориснике „Сунце“.

– Посјета директорице била је и прилика да поразговарамо о проблемима, потребама, изазовима и наредним активностима који се односе на побољшање услова и квалитета рада дневног центра „Сунца“ – рекла је предсједница овог удружења Татјана Спасојевић додавши да удружење поводом „Дјечије недјеље“ проводи бројне активности, међу којима је и радионица за родитеље дјеце са сметњама у развоју.

– Родитељски састанак поводом пројекта који реализујемо са Министарством здравља и социјалне заштите РС о раном третману за дјецу са сметњама у развоју од двије до десет година имаћемо данас, а у суботу ћемо за родитеље ове дјеце оранизовати радионицу о теми „Живјети с тим“. Пројекат проводимо у сарадњи са Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из Бањалуке – објаснила је Спасојевићева.

Воћне пакете представници Центра за социјални рад уручили су и корисницима „Будућности“.

– Изузетно значајна је сарадња наше установе са Центром за социјални рад, јер свакодневно препознају наше потребе и захвални смо на гесту који је обрадовао наше кориснике – рекли су из Центра „Будућност“.

У оквиру “Дјечије недјеље” и центар „Будућност“ реализује  низ активности, а корисници од почетка ове седмице су припремали кулинарске посластице, те израђивали накит. Ови радови ће заједно са радовима из кројачке радионице бити представљена у оквиру базара, а којем ће присуствовати и група малишана из вртића „Трол“.

Хранитељство

Истичући да је породично окружење изнад сваке институције, директорица Центра за социјални рад позвала је грађане да се у овој установи информишу о могућности хранитељства.

– Позивам наше грађане великог срца да се јаве у нашу установу како би добили све потребне информације за добијање статуса хранитељске породице. Наша дјеца нас требају – казала је Маја Поповић.

Related posts

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ

admin

Четврти робот за још
конкурентнију производњу

Derventski List

Радионица прилика за учење о празнику и дружење

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još