ИЗДВОЈЕНОНовости

Градска каса за 2023. годину тешка 22.245.000 КМ

Нацрт буџета града за 2023. годину креиран је у износу од око 22.245.000 марака, чиме је настављен тренд раста градског финансијског оквира, а буџетски корисници од прошле седмице могу да дају приједлоге и сугестије на овај документ.

Како су објаснили у Одјељењу за финансије Градске управе у току су јавне расправе на Нацрт буџета, те прикупљање писмених приједлога и сугестија корисника буџета. Такође, нацрт овог документу упућен је и у Министарство финансија РС које треба да да своје мишљење.

– У Нацрту буџета града за 2023. годину планирани су порески приходи већи за 9,5 одсто у односу на текућу годину, док су непорески приходи остали на истом нивоу. Такође, повећани су и текући трошкови – казао је начелник Одјељења за финансије Миле Стринић додавши да је задржан тренд улагања у инвестиције.

– Задржавамо постојеће стање уз одређену тенденцију раста инвестиција – рекао је Стринић нагласивши да ће, као и ранијих година, бити испоштовани законски рокови за креирање и усвајање буџета.

– Буџет је тренутно у Министарству финансија РС које ће дати своје мишљење, а како закон то превиђа, најкасније до 15. новембра о нацрту буџета ће се изјаснити и одборници Скупштине града – обаснио је Стринић напомињући да очекује да приједлог градске касе буде усвојен прије краја ове године.

Осим тога, у току су и јавне расправе и прикупљање приједлога и сугестија за ребаланс овогодишњег буџета.

Писани приједлози

Из Одјељења за финансије истичу да је 10. новембар крајњи рок за достављање писаних приједлога, примједби и сугестија на оквирни документ буџета за 2023. годину, а дописи у вези са буџетом могу се слати на званичну мејл адресу derv-fin@teol.net, поштом или у Шалтер – салу.

Related posts

ПОЛИЦИЈА СПРИЈЕЧИЛА САМОУБИСТВО ВЈЕШАЊЕМ

admin

На мапи логора за Србе и пет
мучилишта у Дервенти

Derventski List

Објављен трећи списак корисника регресираног дизела

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još