Спорт

Даље иду ђаци из школа „Никола Тесла“ и „Ђорђо Панзаловић“

Ученици дервентских основних школа у оквиру пројекта „Фудбал у школе“ такмичили су се за мјесто на регионалној смотри, а највише успјеха имали су дјечаци из Основне школе „Никола Тесла“ и дјевојчице из осињске школе „Ђорђо Панзаловић“.

У мушкој конкуренцији ученици ОШ „Никола Тесла“ најприје су резултатом 9:0 савладали ђаке из осињске школе, а потом и другаре из ОШ „Тодор Докић“ са 1:0, те показали да су до сада најбоље савладали вјештине најважније споредне ствари на свијету.

У конкуренцији дјевојчица неприкосновене су биле дјевојчице из ОШ „Ђорђо Панзаловић“ које су са резултатом 3:1 биле боље од ученица ОШ „19. април“, а са 1:0 од дјевојчица из „Николе Тесле“.

Пројекат под називом „Фудбал у школе“ реализује Фудбалски савез РС уз помоћ Европске фудбалске федерације (УЕФА), а у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда из читаве Српске. У току су општинска такмичења, затим слиједе регионална, а почетком децембра и републичко финале у Бањалуци.

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ ГОСТУЈЕ У ПРЊАВОРУ

admin

Мото – крос празник у Дервенти

Derventski List

Милошевић првак РС,
Ђекић најбољи сениор

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još