Друштво

Дјеца из осињског краја све ближе боравку у вртићу

Идеја о отварању издвојене јединице вртића „Трол“ у осињском подручју, која постоји већ неколико година, ускоро би могла да буде реализована.

Први корак начињен је протекле седмице, када су представници Градске управе, директорица вртића Гордана Симић и директор Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ Жељко Стјепановић обишли школски објекат у Доњим Церанима, у којем се годинама уназад због недостатка ученика не одвија настава. Овај објекат потенцијална је опција за идвојену јединицу „Трола“ за овај дио Дервенте.

Да постоји потреба за цјелодневним боравком дјеце у подручју удаљеном од урбаног дијела града Симићева се увјерила крајем прошле године, када су реализоване бесплатне радионице за предшколце у Осињи и Календеровцима.

– Радионице које су одржане у новембру прошле године у Осињи похађало је 27 малишана узраста од четири до шест година и увјерила сам се да постоји потреба, а и заинтересованост родитеља, да њихова дјеца бораве у предшколској установи. Сада смо пронаши потенцијални објекат и приликом посјете утврдили смо да га је могуће у кратком року прилагодити дјеци вртићког узраста. Објекат је у добром стању, не изискује велика улагања, а и налази се у Доњим Церанима, па ће бити ближи за дјецу из више села, попут Дријена. Предстоје нам разговори са родитељима малишана – казала је Симићева изразивши задовољство што је овакав пројекат наишао на подршку Градске управе и градоначелник Милорад Симић.

Директор осињске школе Жељко Стјепановић истакао је да постоји добра воља да се замисао и реализује, што би било веома значајно за дјецу из тог подручја.

– Након што смо прегледали стање објекта, договорено је да се одрже састанци са родитељима чија дјеца би похађала предшколску установу и да се испита заинтересованост. У сваком случају било би лијепо да и дјеца из овог подручја осјете драж дружења и социјализације у вртићком амбијенту – рекао је Стјепановић.

Објекат у Доњим Церанима обишао је са Симићевом и Стјепановићем и вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Related posts

Дервента домаћин „Полицијаде“

admin

Матурском забавом заокружили
школовање у „Будућности“

Derventski List

Факултети матурантима
представили студијске програме

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još