РС-РЕГИЈА

ЗАХТЈЕВ ЗА ПОРЕСКУ КАРТИЦУ ДОСТАВИТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Порески обвезници којима је издата пореска картица, а код којих је дошло до промјене обима права на умањење пореске основице пореза на доходак у односу на 2018. годину, могу најкасније до 31. децембра поднијети захтјев за издавање пореске картице за 2019. годину, саопштено је из Пореске управе.

У саопштењу се додаје да се захтјев, у зависности од основа за остваривање права на умањење пореске основице, попуњава на основу отплатног плана стамбеног кредита за 2019. годину, на основу документације о издржаваним члановима, полисе о животном осигурању од друштва за осигурање које посједује дозволу Агенције за осигурање Српске, те документа из којег је видљив износ премије животног осигурања који ће се плаћати у 2019. години и уговора или другог документа из којег проистиче обавеза плаћања доприноса за добровољно пензијско осигурање.

– Да би порески обвезници остварили право на умањење пореске основице на мјесечном нивоу потребно је да пореску картицу коју је издала Пореска управа Републике Српске предају исплатиоцу опорезивог дохотка – наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да ће пореским обвезницима, који након 31. децембра поднесу захтјев за издавање пореске картице за 2019. годину, бити издата пореска картица за порески период који почиње првог дана наредног мјесеца у односу на мјесец подношења захтјева.

Порески обвезници који су ове године остваривали право на умањење пореске основице по основу пореске картице само по основу издржаваних чланова уже породице, а код којих нема промјена у обиму права на умањење пореске основице, не морају подносити захтјев за издавање пореске картице за 2019. годину.

Related posts

ТЕСЛИЋ: УЧЕНИК ПРЕТУЧЕН У ШКОЛИ

admin

ВИШКОВИЋ: ЈАВНИ СЕКТОР ПОМОЋИ ЋЕ РЕАЛНОМ

admin

ДО ГРАЂЕВИНСКЕ ДОЗВОЛЕ ЗА 15 ДАНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još