ИЗДВОЈЕНОХроника

ИЗВЈЕШТАЈ ЗБОГ ФИНАНСИЈСКИХ МАЛВЕРЗАЦИЈА У ДЕРВЕНТИ

Полицијска управа Добој поднијела је 30. јула против одговорних лица у привредном друштву из Дервенте, иницијала А.Б. и С.С, извјештај Окружном тужилаштву у Добоју због основа сумње на финансијске малверзације.

– За пријављена лица иницијала А.Б. и С.С. постоји основ сумње да су у периоду од 2015. до 2018. године, као одговорна лица привредног друштва у Дервенти, чији су рачуни блокирани због неспособности за измирење обавеза, у намјери да повезаном новоформираном привредном друштву у којем су такође исти одговорна лица, наложили обављање платног промета преко његових активних жиро – рачуна, све како би избјегли плаћање обавеза према Пореској управи Републике Српске у укупном износу од 105.635 КМ и повјерицима због чијих потраживања су им блокирани рачуни у укупном износу од 1.925.267 КМ – саопштено је из Полицијске управе Добој.

За лице А.Б. постоји и основ сумње да је у току 2017. године, у намјери стицања противправне имовиске, користи за поменуто правно лице ускратило средства која представљају јавни приход на начин да је изгбјегло обрачунати и пријавити порезе и доприносе на лични доходак (прековремени рад) радника у износу од 15.751 КМ, те тако оштетило буџет Републике Српске и у наведеном износу.

 

Related posts

ГЛУМАЧКИМ НАДАМА ОТВОРЕНА ВРАТА СЦЕНЕ

admin

1. мај симбол борбе за радничка права

admin

СУТРА СПЕКТАКЛ НА ЛЕДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još