Култура

Из борбе са вјетрењачама – награда

Центар за драмски одгој из Мостара наградио је дипломираног драматурга и руководиоца Драмског студија у Дервенти Синишу Тешановића за допринос развоју драмског одгоја у БиХ, што је својеврсни печат на досадашњи рад усмјерен на рад са младим талентима.

Признање је на адресу ментора глуме стигло поводом Међународног дана драмског одгоја, који се обиљежава 27. новембра, а Тешановић каже да се ради о награди за лични рад, али и рад дервентског Драмског студија.

– Ово је огромно признање за досадашњи рад, као и мотивација за будућност. Засигурно је круна дугогодишњег рада, борбе са вјетрењачама, помоћи младим људима како да се изборе са свим проблемима у пубертету, понекад и у школи. Награда је и показатељ да је видљиво оно што млади глумци и ја постижемо, а то је афирмација театра у малим срединама, која често нема слуха и повјерења за ову врсту умјетности – рекао је Тешановић да је ово признање, али и награда коју су млади глумци недавно освојили на Фестивалу омладинских позоришта, доказ да млади глумци оправдавају повјерење који су им указали град и Народна библиотека „Бранко Радичевић“.

Иначе, поводом Међународног дана драмског одгоја у Прњавору је, као и у бројним другим театарским и драмским групама, одржан семинар који је окупио учитеље, наставнике, професоре, полазнике и све заљубљенике у театар, те све оне који у свом раду његују драмски метод. Дио семинара били су и чланови средњошколске групе полазника Драмског студија, који су имали прилику да науче нешто ново о драмској педагогији и драмском приступу у раду са младима. У оквиру семинара одржане су и заједничке радионице.

Related posts

Промоција „Дневника маме у пубертету“ у сриједу

admin

Публика уживала у музичком путовању

admin

Промоција дјела Миланке Благојевић вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još