Спорт

Краљица спортова окупља све више Дервенћана

Атлетски клуб, један од најмлађих спортских колектива у Дервенти, успјешно клеше атлетске вјештине око 30 полазника који су за три године заслужили импресиван број медаља, па и оне најсјаjније.

Атлетски клуб у Дервенти је првобитно дјеловао у виду секције, а од ове године полазнике свих узраста окупља под окриљем клуба, и то у селекцијама цицибани – једанаестогодишњаци и млађи, млађи пионири од 12 и 13 година, старији пионири од 14 и 15 година, млађи јуниори 16 и 17 година, јуниори које чине чланови од 18 и 19 година, те сениори изнад 19. године и ветерани преко 30 година.

Први човјек клуба Далибор Врховац каже да је ова година била посебно плодоносна за дервентске атлетичаре.

– Чланови клуба заслужили су више од 150 медаља, што је прави показатељ њиховог рада и воље, с обзиром да је ријеч о спортском колетиву који у Дервенти дјелује тек три године. На Првенству Републике Српске освојили смо 23 медаље и то четири златне, девет сребрних и десет бронзаних, док смо са Првенства БиХ кући донијели шест сребрних и четири бронзане медаље. Такође, учествовали су на митинзима, уличним тркама и кросевима на којима су наши чланови освојили 16 медаља – истакао је Врховац додавши да полазници тренирају трипут седмично.

– Полазници имају могућност да тренирају све атлетске дисциплине, од скока у даљ, скока у вис, бацања кугле, вортекса, копља и диска, спринт од 100 до 3.000 метара, трчање преко препона и стипл – казао је тренер додавши да је посебно поносан на најмлађе чланове, међу којима су и четворогодишњаци.

– Циљ тренирања није да се само освајају медаље, него да од ове мале дјеце направимо људе са здравим навикама и да касније, када се нађу пред неком препреком, знају да то могу и требају сами превазићи – рекао је Врховац.

Неки од чланова дио су клуба од његових почетака, а једна од њих је Првакиња РС за млађе јуниорке Теодора Милојевић. На трон Српске заслужено је стигла истрчавши 400 метара резултатом 1,02, а понијела је и титулу вицепрвакиње на 200 метара и јуниорске вицепрвакиње РС на 400 метара.

– Атлетске почетке сам остварила још у секцији, а то је почело тако што ми је атлетика звучала занимљиво и примамљиво, с обзиром да сам увијек вољела гледати такмичења на Олимпијади. Највише ме мотивише сам тренинг, јер је то дио дана када ослободим своје мисли. Циљ ми је да трчим за репрезентацију БиХ – рекла је Милојевићева, а из овог клуба потекао је и првак РС у категорији цицибана на 200 метара Огњен Јевтић.

– Занимљиво ми је да се дружим и да тренирам са другарима, а волим да трчим и добар је осјећај када побједим. Свиђа ми се и бацање вортекса и у тој дисциплини сам се такмичио – рекао је Огњен.

Осмогодишњи Растко Миладиновић који тренира већ око двије и по године каже да му се свиђа атмосфера које влада у клубу.

– Волим да трчим и зато сам дошао у овај клуб. Родица Теодора ми је узор и хоћу да будем као она, а и надао сам се да ако освојим прво мјесто добићу неки поклон, медаљу или пехар – рекао је Растко.

До краја године, младе атлетичаре очекује још неколико наступа у БиХ, а послије тога слиједе кросеви и дворанска првенства у Србији. Како су истакли, већ кују планове за сљедећу годину који обухватају омасовљавање чланства, а започети су и разговори о поновном оживљавању уличне трке у Дервенти.

Јама за скок у даљ

Далибор Врховац најављујe да је за идућу годину планирана изградња јаме за скок у даљ.

– Она би требало да буде у оквиру терена са вјештачком травом, а већ смо добили подршку Градске управе. То ће свакако бити предност, не само за чланове нашег клуба, него и за ученике основних и средњих школа, те остале спортске клубове – рекао је Врховац.

Related posts

МЛАДЕ СЕЛЕКЦИЈЕ „ТЕКСТИЛЦА“ УГОСТИЛЕ „РУДАР“

admin

ХЕРЦЕГОВЦИ НЕУМОЉИВИ

admin

Митровић шампион у пикаду

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još