ИЗДВОЈЕНОСпорт

Краљица спортова у Дервенти окупила 130 такмичара

Дервента је данас домаћин Првенства БиХ у кросу, које је окупило око 130 такмичара из 18 клубова из читаве БиХ, а упркос лошим временским приликама, такмичарима не недостаје ентузијазма.

Такмичење се одвија под организацијском палицом Атлетског савеза БиХ, а клубове из разних дијелова БиХ угостио је Атлетски клуб „Сан“ из Прњавора, уз Атлетску секцију из Дервенте, и то у свим категоријама, од цицибана до сениора.

Предсједник Атслетског савеза Републике Српске Душко Ивичић казао је да је Дервента по многим параметрима заслужила да буде домаћин данашњег првенства.
– Знам да постоје велике амбиције да овај град буде центар атлетике и то захваљујући Атлетском клубу „Сан“ који предводи Далибор Врховац, те подршци локалне управе – казао је Ивичић додавши да одзив такмичара на данашњу смотру довољно говори о мјесту које атлетика заузима у Дервенти.
Генерални покровитељ овог спортског догађаја,  градоначелник Милорад Симић, казао је да је велика част што је атлетика први пут у Дервенту довела овај број такмичара.
– Град је још једном препознао потребу да подржи овакав спортски догађај, а ја сам веома захвалан што је Дервента изабрана да буде домаћин оваквој спортској смотри. Иако у овом моменту наш град и није баш препознатљив у свијету атлетике, ми доста пажње придајемо спорту и издвајамо сваке године све више средстава за подршку спортским клубовима, односно око пола милиона марака. Ја бих рекао да је то најбоље утрошен новац, јер спорт окупља људе којима на тај начин помажемо да отворе своја врата ка европском и свјетском успјеху – истакао је Симић.

Тренер Атлетског клуба „Сан“ и секције у Дервенти Далибор Врховац најавио је оснивање дервентског атлетског клуба.
– Дјеца из Дервенте освојила су више од 50 медаља ове године на такмичењима широм земље. А управо због тог идуће године планирамо уличну трку у Дервенти – казао је Врховац.

Related posts

Од школе се опраштају уз музику, пјесму и поворку градом (ФОТО)

admin

ЗБОГ ДУГОГОДИШЊЕГ СУКОБА ПОТЕГАО НОЖ НА КОМШИЈУ

admin

Титула најбољег колектива
јак вјетар у леђа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još