Култура

Млади дервентски глумци на семинару „пеку“ занат

Семинар поводом Међународног дана драмског одгоја окупиће сутра у Прњавору учитеље, наставнике, професоре, полазнике и све ученике и заљубљенике у театар, те све оне који у свој раду његују драмски метод, а међу учесницима наћи ће се и полазници средњошколске групе Драмског студија који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.
Млади дервентски средњошколци ће имати прилику да присуствују предавањима Сеада Ђулића, глумца и драмског педагога из Мостара, професорице Бранкице Радоњић из Прњавора и Синише Тешановића, дипломираног драматурга и науче нешто ново о драмској педагогији и драмском приступу у раду са младима. У оквиру семинара, осим предавања, планиране су и заједничке радионице као и рад у групама који ће бити презентовани у завршници семинара. За сам крај предвиђена је позоришна представа Мостарског театра младих под називом „Пресуда: Тиха ликвидација“.
Осим Дервенћана, на семинару ће учествовати и Аматерска група „Миленијум“ из Српца уз домаћина Драмску сцену СПКД „Просвјета“ Прњавор, као и ученике основних и средњих школа из Прњавора.

Related posts

Стижу „Хероји Халијарда“
и „Патролне шапе“

Derventski List

Евити Бојковац повеља
„Павле М. Адамов“

Derventski List

НАСТАВАК „ЉЕТНЕ АРТ СЦЕНЕ“ ВЕЧЕРАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još