ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Нема кризе за дочек Нове године

Инфлација, судећи према броју већ резервисаних улазница за дочек Нове године у кафићима и ресторанима, неће спријечити Дервенћане да уз музику, трпезу и добро расположење закораче у ново љето.

Цијена „столице“ за „најлуђу ноћ“, додуше, нису се мијењале у односу на прошлу годину, а креће се од 20 до 100 КМ у зависности од мјеста и понуде.

Грађани се, како истичу угоститељи, већ увелико распитују и резервишу мјеста, а као и ранијих година пресудне су цијене, али и понуда хране и пића и забављача.

У свадбеном салону „Премиум“ је већ готово половина мјеста попуњена, а улазница кошта 100 КМ по особи.

– Госте ће забављати Славко Недељковић Бађи, а у цијену улазнице урачуната је вечера, те неограничена конзумација пића. Поредећи са прошлом годином цијеним да је одзив троструко већи, с обзиром да је већ пријављено око 300 људи – казали су и „Премиуму“ додавши да ће празничне дане током децембра и јануара обиљежити и наступи познатих лица са музичке сцене.

– Наступ Баје Малог Книнџе заказан је за 29. децембар, и ово гостовање организујемо већ пету годину. Улазница кошта у распну од 15 и 30 КМ. Дарко Лазић и Надица Адемов наступиће 4. јануара, а резервација износи 20 и 30 КМ – објаснили су у овом свадбеном салону.

Цијена улазнице за прославу „најлуђе ноћи“ у салону „Марко Поло“ износи 100 КМ.

– Гостима ћемо послужити  шведски сто са 25 врста посних и мрсних јела. Ове године за атмосферу ће бити задужен локални бенд „А што не би могло“, а као и ранијих година добра забава је загарантована – казали су из овог салона.

За оне који Нову годину желе да дочекају у неком од кафића, разервације се крећу од 20 марака. За дочек Нове године уз локалног ди – џеја у клубу „Монте Карло“ потребно је издвојити 20 и 30 КМ, а „сезону гостовања“ отварају већ предстојећег викенда.

– Већ у петак, 26. новембра имамо наступ Иване Николић, а 23. и 24. децембар резервисани су за Тамару Милутиновић и ди – џеј Маус Макија. У истом расположењу  настављамо и послије Нове године, па ћемо већ 4. јануара угостити Слобу Радановића за чији наступ је већ резервисано више од пола капацитета – рекли су из овог клуба.

Кафе „Гинис“ за предстојећу празничну сезону припремио је, такође, богат музички реперотар.

–  У новогодишњој ноћи очекујемо добру забаву, а госте ће забављати ди – џеј Сега. Резервација по особи износи 20 КМ, а већ се пријавио велики број заинтересованих. За репризу новогодишње ноћи планиран је наступ Белме Хусеинефендић, а за Бадње вече и прославу православне Нове године за добру атмосферу побринуће се Владан Нешић – кажу у „Гинису“, док је за дочек Нове године у кафани „Грал“ потребно издвојити 30 КМ.

Мотел „Бабино Брдо“, хотел „Бисер“, те ресторан „Еден“ неће организовати дочек Нове године.

– Иако не организујемо дочек, новогодишње понуде имамо једино у смислу резервације смјештаја и за то већ влада велико интересовање. Смјештај у бунгаловима је већ попуњен. Што се тиче соба, пакет са доручком за више особа и ноћења креће се од 229 КМ до 729 КМ – казали су из мотела „Бабино Брдо“.

„Пословна Нова година“

Новогодишње забаве за радне колективе или како се већ усталио назив „пословна Нова година“, постале су готово незаобилазне у већини предузећа, а угоститељи већ од почетка децембра имају термине за ове прославе.

Салон „Марко Поло“ и кафана „Грал“, како су истакли, прихватају ове године организацију и пословне Нове године према броју заинтересованих, а у салону „Премиум“ прослава је планирана 10. децембра. Госте ће у овом салону забављати Иван Кукољ Куки, а резервација по особи износи 60 КМ уз вечеру и неограничену конзумацију пића.

Related posts

Бројни малишани на тргу
дочекали дјечију нову годину

Derventski List

МИЛКАНОВИЋ ОДРАДИО ПРВИ ТРЕНИНГ СА „КРОЈАЧИМА“

admin

Дјеца највећа радост и будућност града

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još