ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ниском успјеха постали понос града

Ниске петица, успјеси на такмичењима, те рад и залагање, красе 29 ученика генерације, „вуковаца“ и запажених представника града на смотрама знања, чиме су заслужили да буду понос Дервенте.

За њих је данас, традиционално, градоначелник Милорад Симић организовао пријем, упутивши им честитке, али и симболичне награде.

Поред осам ученика генерације и 23 ученика који су своје знање током школовања крунисали титулом „вуковца“, похвале су заслужила и четири ученика који су освојили прва мјеста на такмичењима, као и двије ученице Музичке школе које су побрале награде на музичким смотрама.

Гимназијалка Моника Кузмановић својим успјехом и трудом из средњошколских клупа поред лијепих успомена и свједочанства пуног петица, понијела је и титулу ученице генерације за четворогодишња занимања у Средњошколском центру „Михајло Пупин“, истакла је да је успјех захтијевао и одрицања, али да се све то на крају исплатило.

– Током четири године средњошколског образовања могу да кажем да сам прилично задовољна својим резултатима у редовној настави, али и такмичењима. Некад је било тешко да се све то уклопи због недостатка времена, али на крају се ипак исплатило и средњошколски период за мене је био један од најљепших у животу. Свима бих препоручила да упишу дервентску гимназију – казала је Кузмановићева додавши да школовање планира да настави на студијима медицине.

Титула „вуковца“ за Марка Стојановића који је средњошколско образовање окончао, такође у СШЦ „Михајло Пупин“, употпуњена је успјешним наступом на регионалном такмичењу из информатике.

– Завршио сам смјер техничар информационих технологија и школовање планирам да наставим у Новом Саду на Факултету техничких наука, смјер Софтверско инжењерство и информационе технологије- рекао је Стојановић.

Анастасија Столић, која из ОШ „Никола Тесла“ носи титулу ученика генерације и „Вуковца“, те треће мјесто на републичком такмичењу из информатике, не крије понос због остварених резултата.

– Досадашње школовање јесте било тешко, али на крају се заиста све исплатило – објаснила је Столићева која усвајање знања наставља у Дервенти, баш као и Сергеј Радановић, матурант ОШ „Никола Тесла“ који је награђен за постигнут успјех током досадашњег школовања

– Планирам уписати електротехничку школу и наставити своје средњошколско школовање у Дервенти – објаснио је Радановић.

Да је ниска успјеха коју су нанизали ови ђаци понос града, истакао је и градоначелник Милорад Симић.

– Прослављање успјеха увијек је свечарски дан за Дервенту, па тако и данас. Честитам свим овим успјешним ученицима и желим им да их у животу и образовању прати срећа, било да остану у Дервенти или свој пут потраже негдје друго. Честитам и родитељима који су им усадили радне навике, али и професорима који су им преносили знање – рекао је Симић додавши да је за награде за 29 успјешних ђака обезбијеђено 5.500 КМ.

– Осим овог знака пажње, што је постало и традиција, ове године смо у буџету обезбиједили око 200.000 КМ за стипендије за 183 студената и успјешних ђака, а омогућили смо и превоз ученицима основних и средњих школа. Такође, као и до сада, свим првачићима који у септембру крећу у школу обезбиједили смо школске торбе са прибором – истакао је Симић додајући да се ради о симболичној подршци образовању који град његује већ годинама.

Поклони

Најбољи ученици награђени су симболичним новчаним износима из буџета града, па је „вуковцима“ уручено по 150 КМ, ученицима генерације у основној школи по 200, а у средњој 300 КМ. Ученицима који су освојили прво мјесто на регионалном такмичењу уручено је  по 120 КМ, а онима који су на такмичењу на Републичком нивоу освојили прво мјесто уручено је 200 КМ.

 

Related posts

Дијелови неколико села
у понедјељак без струје

Derventski List

НА ПОКЛОН ДВА НОВА РАЧУНАРА

admin

ЖЕНЕ ВАЖНА КАРИКА У ЖИВОТУ ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još