ВијестиКултура

„Овца“ и „Коза“ нови чланови дружине

Из пера Милорада Ђурђевића ових дана изашле су нове сликовнице под називима „Овца“ и „Коза“, и то у 28. години постојања Српског књижевног клуба „Вихор“ који је издавач и овог и претходних сликовитих дјела овог аутора.

– И ова, на нашим просторима јединствена, и садржајем и формом, сликовница Мише Ђурђевића, осванула је да буде дарована свим младим читаоцима који се, као што су до сада већ са уобичајеном радошћу чинили, аутору јаве исказаном жељом да и ову нову сликовиту поучну пјесмопричу имају на својим читалачким полицама. Ауторове замисли и овог пута вјерно су дочарали чланови тима који се од сликовница годинама не одвајају. Дјело је осликала Горана Шаренац, графички приредио Вјекослав Новаковић, а рецензент је Стевка Козић Прерадовић – казао је Ђурђевић, иначе члан „Вихора“ и Удружења књижевника РС.

Изласком ових дјела из штампе животињска дружина у облику сликовнице добила је свог 14 члана, а „Овца“ и „Коза“ придружиле су се својим малим другарима „Коки“, „Цуки“, „Гици“, „Жирафи“, „Роди“, „Косу“, „Меди“, „Цврчку“, „Лаву“ и „Лептиру/Мачки/Мишу“, „Зеки“, „Крокодилу“ и „Лији“.

Related posts

„СВАСТИКЕ“ ОТВОРИЛЕ ВЈЕЧНУ ТЕМУ МУШКО-ЖЕНСКИХ ОДНОСА

admin

Мушко-женски односи у призми модерних технологија

admin

Сајам књиге обогатио „Арт сцену“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još