Спорт

Одбојкашице на крилима тимског духа стреме ка врху

На крилима тимског духа дервентске одбојкашице крочиле су у нову сезону Друге обојкашке лиге Републике Српске, а екипа коју тренутно чине само Дервенћанке гласно сања снове у највишем рангу такмичења.

У првој утакмици јесењег дијела сезоне одбојкашице су протеклог викенда код куће славиле против екипе „Рудара“ из Угљевиком резултатом 3:0, а ова побједа додатно је подгријала жељу за новим тријумфима.

Стари сјај клубу посљедњим наступом вратио је први тим одбојкашица узраста од 15 до 17 година, које се уједно представљају и у кадетском рангу такмичења, а на путу да поново достигну трон младе Дервенћанке марљиво тренирају.

Да ова постава може дервентској одбојци да врати стару круну увјерена је Јелена Нинковић у чијим рукама је ове сезоне тренерска палица.

– Бавим се одбојком већ 20 година и своје прве играчке кораке направила сам у овом клубу у који сам се касније вратила као тренер. Тренерску палицу сам, заједно са кондиционим тренером Зораном Макивић, преузела почетком августа и већ тада смо почеле са физичком припремом најстаријих такмичарки. Вјерујем да сви заједно добро радимо, а с обзиром да је ове године сав притисак пао на ову екипу дјевојака, оне се врло добро носе са тим – оцијенила је Нинковићева додавши да је дух заједништва и пријатељство оно што гради овај тим.

– Дервентски одбојкашки тим је увијек добро котирао, тако да смо играле у Првој лиги РС и Премијер лиги БиХ, међутим тада су актуелну поставу чиниле и играчице „са стране“. Дугогодишњи проблем је био то што када ове играчице оду ми остајемо без подмлатка и зато смо сад у ситуацији да играмо у Другој лиги, јер млађе селекције нису биле спремне и утрениране да остану у вишем рангу такмичења – казала је Нинковићава додавши да је њен услов да тренира екипу био да тим чине Дервенћанке.

– Желим да достигнемо врх табеле, и поново Прву лигу, и то захваљујући само нашим дјевојкама из Дервенте, које наступају као тим, размишљају као једна и бодре једна другу. Ја сам у таквој екипи одрасла и једноставно желим да и њима то пренесем – казала је Нинковићева.

Да је тимски дух оно што ову екипу чини јачом, истакла је Ксениа Попадић.

– Одбојку тренирам већ готово шест година и све то вријеме тренирала сам у Одбојкашком клубу „Дервента“. Откад је почела нова сезона, напорно тренирамо, али је атмосфера квалитетна, Јелена као тренер је одлична и то је велики покретач – додала је Попадићева која је нова знања стивацала и на камповима.

– То је за мене било предивно искуство, јер сам и сама научила, а потом и пренијела нове технике и вјежбе својим саиграчицама – казала је Попадићева која друге дјевојке из екипе доживљава као чланове породице.

– Ми заједно тренирамо, растемо, понашамо се као сестре, најбоље смо другарице и то је заиста сјајан осјећај. Имам жељу да некада заиграм и за репрезентацију, али сада сам фокусирана на наш заједнички циљ да заиграмо у Првој лиги РС – рекла је Попадићева, а да се блискост у екипи брзо развија истакла је и једна од најмлађих играчица, дванаестогодишња Лара Пећић.

– Ја играм кадетску лигу и тренирам око годину. Мислила сам да се нећу уклопити када сам дошла у овај тим, јер сам и раније тренирала, па престајала, али брзо прихватамо једна другу и градимо пријатељства – рекла је Пећићева.

Захваљујући осјећају заједништва играчице су додале да је могуће савладати и изазове које доноси наступ у вишем рангу.

– Наравно трема је присутна, али добра припрема је кључна – рекла је Анастасија Павловић, док Николина Аџић која такође као покретач истиче тимски дух који краси ову екипу.

– Прву утакмицу смо одиграле баш тимски, биле смо ту једна за другу и ако бисмо и погријешиле, подржавале смо се – рекла је Аџићева.

Јесењи дио сезоне трајаће до друге половине децембра, а младе дервентске одбојкашице ће се борити против пет екипа из регије, а сљедећа утакмица планирана је већ овог викенда.

Селекције

Одбојкашки клуб „Дервента“ тренутно броји око 150 чланица. Селекција од 25 кадеткиња такмичи се у два ранга, кадетској и Другој лиги РС. У селекцији пионирки је 30 одбојкашица, претпионирки има око 40, а у оквиру клуба дјелује и школа одбојке која броји око 50 чланова.

Related posts

Школа фудбала на турниру окупила 500 фудбалера

admin

Комненовић неприкосновен

Derventski List

Теодора Милојевић
уписала нови успјех

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još