Новости

О ребалансу овогодишњег и нацрту буџета за 2023. годину 15. новембра

Одборници градског парламента на сједници која је заказана за уторак, 15. новембар, међу 40 тема разматраће ребаланс овогодишњег буџета, као и Нацрт буџета за 2023. годину.

Усагласио је то Колегијум Скупштине града на данашњој сједници, а на дневном реду наћи ће се, између осталог, и измјена Одлуке о комуналној накнади, као и одлуке о куповини пословних простора у својини „Адико банке“ и „Слобопрома“.

Ријечи ће бити и о раду и пословању Дома здравља, вртића „Трол“, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације и Геронтолошког центра за прву половину године, те стању образовања у дервентским основним и средњим школама.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о пословним просторијама и гаражама у својини града, Информација о спортским активностима и резултатима рада спортских клубова, а одборници ће одлучивати и о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју града путем прибављања писаних понуда, као и о куповини и продаји градског грађевинског земљишта ради комплетирања грађевинских честица.

На приједлог градоначелника Милорада Симића на дневном реду ће се наћи и приједлог рјешења о разрјешењу чланова Управног одбора Дома здравља, те именовање вршилаца дужности на те функције, као и предложено разрјешење чланова и вршиоца дужности члана управних одбора Спортског центра и Центра за културу, као и именовању вршилаца дужности и расписивању конкурса за избор и именовање чланова на ове позиције.

Одборници ће, између осталог, разматрати и Извјештај о раду Првостепене стручне комисије за утврђивање способности лица у поступку остваривања права из социјалне заштите и утврђивање функционалности стања корисника.

Related posts

Сјећање на прво
ослобођење Дервенте

Derventski List

Отворен позив за предлагање кандидата за Великогоспојинску повељу

admin

У Малој Сочаници одата
почаст седморици погинулих бораца

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još