РС-РЕГИЈА

ПОЧЕЛО УСЕЉАВАЊЕ СТУДЕНAТА У ПАВИЉОН ЈЕДАН

Усељавање студената у Павиљон један Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци почело је данас, а студенте очекују одлични услови становања по истим цијенама, као што су биле прије реконструкције овог павиљона, рекао је вршилац дужности директора Центра Драгослав Топић.

Топић је изразио задовољство урађеним послом, као и тиме што су коначно комплетирани сви смјештајни капацитети Студентског центра у оквиру којег има 1.400 мјеста.

– Капацитет Павиљона један остао је исти као и до сада и износи 350 мјеста, али су собе комфорније и савременије, а ријешили смо се и такозваних „бункера“, односно соба без прозора и вентилације – рекао је Топић новинарима.

Он је истакао да су цијене смјештаја остале исте, те да студенти двокреветну собу плаћају 25, а трокреветну 20 КМ.

– На истом нивоу као и прошле године остале су и цијене исхране, те је за три оброка дневно цијена три КМ – рекао је Топић.

Он је напоменуо да је гарантни рок за радове на објекту двије године, те да ће извођачи у том периоду санирати недостатке до којих дође.

Коментаришући појаву фотографија на којима је влага која се појавила у студентским собама у Павиљону два, Топић је рекао да је ријеч о спорадичним појавама влаге у собама које се налазе на ћошковима објекта, те да је то отклоњено у року.

– Ријеч је о стварању конденза у собама које се налазе на крајњим дијеловима објекта, јер није урађена фасада, те ћемо то покушати да ријешимо у наредном периоду у сарадњи са Владом Републике Српске – рекао је Топић.

Према његовим ријечима, 86 студената ослобођено је плаћања смјештаја у Павиљону два за децембар и јануар, јер су морали плаћати приватни смјештај током санирања тог павиљона, али да то није планирано и за Павиљон један, јер се не види потреба за тим.

Предсједник Скупштине студената Студентског центра „Никола Тесла“ Љубиша Карлица рекао је да су студенти задовољни условима које сад имају у Центру.

– У односу на услове прије реновирања Павиљона, услови су сада одлични и за учење, али и за нормалан живот и боравак. Изборили смо се да цијене смјештаја остану исте као и прије реновирања, тако да сматрамо да нема потребе за ослобађањем плаћања смјештаја – рекао је Карлица.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Настава почиње 1. септембра, час ће трајати 45 минута

admin

У Хрватску и даље уз ковид потврду или негативан тест

admin

ЛАЖНИ ИНТЕРНЕТ СЕРВИСЕР ОПЉАЧКАО ДОБОЈЛИЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još