ИЗДВОЈЕНОНовости

У току пријаве за припремни програм и ЦИВИТАС-ове радионице

Вртић “Трол” припремаће још једну генерацију предшколаца за прве ђачке кораке и то путем припремног програма пред полазак у школу и ЦИВИТАС-ових радионица.

Директорица вртића Гордана Симић казала је да су пријаве за припремни програм, који ће бити реализован од марта до маја наредне године, почеле.

– Министарство просвјете и културе РС је упутило позив за пријаву дјеце која траје до 25. новембра, а ми спискове треба да пошаљемо до 30. новембра. Родитељи треба да припремне родни лист дјетета које уписују у припремни програм, који је иначе бесплатан, а поносни смо на то да је само у нашој установи он реализован и у вријеме пандемије – рекла је Симићева.

Ради се о тромјесечном програму за будуће прваке који нису обухваћени редовним предшколским образовањем.

У „Тролу“ средином октобра почињу и бесплатне ЦИВИТАС-ове радионице за малишане рођене 2017. године, а из установе позивају све предшколце тог узраста који не похађају редован вртићки програм да се пријаве.
Радионице ће се одржавати у просторијама вртића у поподневним часовима, а трајаће мјесец, односно 120 часова.
– Радионице ће водити педагог Вања Бећаревић и васпитач Лидија Поповић, а реализоваће се у поподневним часовима два до три пута седмично у зависности од броја пријављене дјеце и дневног трајања активности. Пријава у нашем вртићу траје до 10. октобра, а прве радионице планирамо одржати 17. октобра – казала је каже директорица установе додајући да малишани у редовном боравку у „Тролу“ већ вриједно уче у оквиру овог програма.

Related posts

Тона пелета на тржишту РС до 480 КМ плус ПДВ

admin

Настава у првом полугодишту завршава се 30. децембра

admin

ELISA ТЕСТ НА КОВИД-19 ДОСТУПАН У ДОМУ ЗДРАВЉА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još