Спорт

Прегршт медаља из Мостара

На Међународном отвореном првенству у каратеу „Мостар 2022“ које је одржано у недјељу у организацији Карате клуба „Семих“ из Мостара, чланови Карате клуба „Дервента“ заузели су треће мјесто у генералном пласману и освојили два пехара за најбоље појединце захваљујући пласманима Маје Бабић и Дариа Пејића, а у свој град донијели су и прегршт медаља.

Златне медаље у борбама освојили су Владимир Михајловић, Давид Дринић, Теодора Тепић и Дејан Врањеш. Сребром су се окитили Анђела Вујичић, Дарио Пејић, Драгана Бабић, Александар Болтар, Сергеј Николић и Марија Тепић, а бронзу је освојио Дино Петровић.

Златом у катама појединачно окитили су се Маја Бабић, Анђела Вујичић, Дарио Пејић, Владимир Михајловић и Марко Ратковац. Сребро су у истој категорији освојили Лука Живковић, Урош Спасенић, Јана Васић, Софија Тодоровић, Андреја Маркуљевић и Теодора Тепић. Бронзом су се окитили Анђела Ђукић, Марија Марић, Марко Бабић, Давид Дринић, Дилара Топић, Лео Тепић, Драгана Бабић,  Марина Пијетловић, Лана Николић, Дино Петровић, Александар Болтар, Славен Ђеорђић, Немања Секулић и Марија Тепић.

Када су у питању екипе, злато у катама освојило је шест тимова. Први тим чинили су Маја Бабић, Марија Марић и Марко Бабић, други Владимир Михајловић, Анђела Вујичић и Дарио Пејић. Тим три окупио је Давида Дринића, Уроша Спасенића и Леа Топића, а четврти Драгану Бабић, Лану Николић и Славена Топаловића, док је тим пет био скројен од Дејана Врањеша, Сергеја Николића и Андреја Маркуљевића. Тим шест чинили су Ђорђе Ратковац, Славен Ђеорђић и Немања Секулић. Сребро су освијила два тима који су чинили Анђела Ђукић, Лука Живковић и Маја Бабић те Дилара Топић, Јана Васић и Марина Пијетловић. Бронза је у овој категорији припала тиму девет у саставу Александар Болтар, Марко Ратковац и Марија Тепић.

Из дервентског карате клуба саопштено је да је ово уједно било и квалификационо такмичење за мјесто у репрезентацији Републике Српске која има наступ на Балканском првенству крајем октобра.

Related posts

БИРАМО НАЈБОЉЕГ СПОРТИСТУ У 2018.

admin

Други пут узастопно
награђена посвећеност спорту

Derventski List

Више него убједљива побједа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još