ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА СТИПЕНДИСТА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

На конкурс за општинску стипендију, који је расписан крајем прошле године, пристигло је укупно 114 пријава, а прелиминарна ранг листа студената и ђака који ће бити стипендирани, требало би да буде објављене идуће седмице.

Према подацима општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, од 114 пријава, 59 су поднијели ученици средњих школа, а 55 студенти, те је у току је формирање ранг листе стипендиста.

– Од 55 студената који су конкурисали за стипендије, 50 их испуњава услове. Право на стипендирање имају и надарени ученици средњих школа, а у складу с тим, на конкурс су се пријавила 22 ученика Стручне и техничке школе, 21 из Средњошколског центра „Михајло Пупин“, а из школа изван Дервенте, пријавило се 16 ученика – казали су у овом одјељењу.

Додали су да ће студенти којима стипендија буде одобрена, мјесечно добијати 110 марака, ученици 70 марака, а стипендије се исплаћују девет мјесеци у току буџетске године.

– Апсолвентима се стипендија исплаћује шест мјесеци, као и ученицима завршних разреда. Планирана буџетска средства за ову намјену су на прошлогодишњем нивоу и износе 209.000 марака – казали су Одјељењу подсјећајући да је и износ стипендије остао непромијењен.

„Стари“ стипендисти

Осим нових студената и ученика којима ће стипендија бити одобрена, право на стипендирање из општинског буџета остварује и 91 студент којима су стипендије одобрене претходних година.

Related posts

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

admin

Предсједник НДП-а представио
правце дјеловања партије

Derventski List

Међу кандидатима за начелнике већ позната, али и нова имена

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još