РС-РЕГИЈА

ПРЕСРЕТАЧИ ОД ФЕБРУАРА КРЕЋУ У ЛОВ

Прва полицијска возила с пресретачима се ипак неће наћи на путевима широм РС у децембру, како се очекивало, јер је понуђач затражио пролонгирање из објективних разлога, те се уградња пресретача очекује у другој половини јануара, а на друмовима ће се наћи у фебруару.

Потврдио је ово Милија Радовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја РС, који каже да су пресретачи испоручени прије десетак дана, а да је МУП РС већ одредио у која ће се возила они уграђивати, пишу Независне новине.

– Опрема је специфична и не може је нико други уградити осим произвођача, а представници произвођача из Холандије не могу због празника доћи раније, па је због тога пролонгирана њихова уградња – рекао је Радовић.

Он каже да се ради о два пресретача која ће се налазити у возилима која нису с полицијским ознакама, баш из разлога како возачи не би могли препознати то возило.

– Камера ће све биљежити. Из овог полицијског возила вршиће се контрола у покрету, снимаће се возила која пролазе, возила у доласку, престизању и слично. Сваки прекршај се и без заустављања може евидентирати, те ће постојати могућност да ово полицијско возило по потреби сустигне и заустави возило које буде направило прекршај, те неће бити простора малверзацијама – рекао је Радовић.

Истакао да је ће овај вид контроле с пресретачима бити посебно значајан на аутопутевима у РС, јер досад није било контроле брзине на аутопутевима, а с обзиром на то да РС сваким даном добија нове километре аутопута, вјерује да ће они бити и кориштени највише на тим дионицама.

Радовић каже да подаци МУП-а РС говоре да се смањује број оних који возе по прекорачењу брзине.

– Полицијска возила са пресретачима позитивно ће утицати на безбједност саобраћаја, као што утицај имају дуал радари, који дају ефекат у смислу већег поштовања брзине – сматра Радовић.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Нема поскупљења струје до Нове године

admin

Укинут роминг између земаља западног Балкана

admin

Ратарима подстицај за капиталне инвестиције

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još