Друштво

Стиже 60 најбољих рецитатора

Дервента ће у петак, 20. маја бити домаћин најбољим ђацима рецитаторима из читаве Републике Српске, а међу 60 финалиста је и ученица деветог разреда ОШ „Ђорђо Панзаловић“ Мануела Јошић.

Такмичење почиње у 12 часова у Центру за културу, а ученици који су подијељени у три категорије у Дервенти ће заједно са својим менторима боравити два дана.

Помоћник директора Центра за културу, које је домаћин манифестације, Јованка Божовић Миловановић истакла је да се ради о пројекту који ће у град на Укрини довести низ врхунских стручњака из области говорења, а у жирију ће бити и реномирани пјесник Марко Милошевић.

– Ово је велики пројекат чији сам идејни творац, а рађен је под организацијом Републичког педагошког завода – истакла је Миловановићева која је додала да ће дан касније, односно 21. маја, у хотелу „Бисер“ бити одржан семинар за професоре српског језика.

Related posts

ДЈЕД МРАЗ ОБРАДОВАО МАЛИШАНЕ У „ВУЧКУ“

admin

„Утежу“ и аутомобил из Титове пратње

admin

Шеста „шакалијада“ 28. јануара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još