НовостиРС-РЕГИЈА

Студентима бесплатан смјештај у домовима

Смјештај у студентским домовима у Републици Српској биће бесплатан за све студенте који остваре право на студентски дом, а све трошкове смјештаја студената у установама студентског стандарда убудуће ће сносити Влада Републике Српске, саопштено је данас из Министарства за научно технолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

– Ово је дефинисано Oдлуком о финансирању смјештаја и о суфинансирању исхране редовних студената у установама студентског стандарда. Тако ће, из буџета Републике Српске, бити обезбијеђено 2.600.000 КМ годишње за финансирање смјeштаја и 3,50 КМ за суфинансирање исхране по једном студенту дневно – прецизирали су из министарства додајући да се ради о још једној мјери унапређења студeнтског стандарда и високог образовања, јер је Законом о високом образовању увeдено бесплатно школовање за све студенте од прве године првог циклуса студија и прве године другог циклуса студија, који редовно извршавају своје обавезе.

Related posts

Најављено окупљање припадника
103. бригаде ХВО-а чиста провокација

Derventski List

Донесена нова наредба о регулисању рада на подручју града

admin

Слобода плаћена животима
најхрабријих синова

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još