ДруштвоРС-РЕГИЈА

Субвенција каматне стопе одобрена за још 341 корисника

Министарство породице, омладине и спорта РС објавило је данас резултате конкурса за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, а помоћ при отплати кредита имаће 341 корисник, од 379 пријављених.

Одбијени су само захтјеви корисника који нису испуњавали основне услове конкурса: да су подигли стамбени кредит из кредитних средстава Инвестиционо -развојне банке, да су имали до 35 година старости у моменту подизања кредита и да имају пребивалиште у Републици Српској.

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године, а укупан број додијељених субвенција од почетка реализације овог програма, укључујући и посљедњи расписани конкурс, износи 5.121, а у те сврхе ће закључно са 2022. годином бити пласирано око 17.300.000 КМ.

Списак корисника којима је одобрена субвенција налази се на сајту Министарства породице, омладине и спорта.

Related posts

Славски колач са Косова
проглашен најљепшим

Derventski List

„ШЉИВОВИЦЕ“ И ПЕКМЕЗА БИЋЕ НА ПРЕТЕК

admin

Ликовни изражаји ђака
красе галерију библиотеке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još