ИзбориИЗДВОЈЕНО

Трећи пут ће РС повести у бољи живот

Храбро настављамо да градимо Републику Српску, са поносом гледајући у нашу прошлост и са вјером и надом у наше нове побједе и будућност, и не плашимо се изазова. Политичка стабилност, економија, јаке и стабилне институције и обичан човјек ће бити у центру наше активности у наредном периоду и на нашем путу, трећем путу који ће Републику Српску водити у бољи живот.

Поручено је то вечерас на централној трибини Демократског народног савеза у Дервенти, а у оквиру које су Дервенћанима у Центру за културу представљени кандидати за српског члана Предсједништва БиХ Ненад Нешић, за предсједника РС Радислав Јовичић, те кандидати за Народну скупштину РС предвођени носиоцем листе за изборну јединицу 4 Дејаном Пјерановићем, као и кандидати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из изборне јединице 2.

Нешић је истакао да ДНС очекује да ће из ове изборне јединице имати директан мандат.

– Као што је познато, носилац наше листе је Дејан Пјерановић, млад човјек који је већ одборник у Скупштини града Дервента. Оно што данас видимо је да Дервента осим што има статус града треба да има и сву потребну инфраструктуру коју носи један град и оно за шта ћемо се ми борити у наредном периоду јесте управо боља инфраструктура и породилиште у којем ће се рађати прави Дервенћани – рекао је Нешић додавши да ова странка на изборима очекује десет посланика у Народној скупштини РС, два у Парламенту БиХ и побједу за предсједника републике и српског члана Предсједништва.

– Видјели сте да су тешка времена, видјели сте посљедњу одлуку Уставног суда БиХ која још једном покушава да отме имовину РС и бојим се да се једног дана не пробудимо, а имамо шуме БиХ, путеве БиХ, аутопутеве БиХ и воде БиХ и зато су нам потребни јаки људи како у Предсједништву БиХ, тако и на челу РС и народни посланици и у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, а јаки људи су из гарнитуре ДНС-а који ће да поведу РС бољим путем, путем економске стабилности и енергетске стабилности, образовања и здравства којим ћемо се поносити, а то је наш трећи пут – казао је Нешић.

Да је трећи пут који заговара ДНС пут помирења, разговора и толеранције истакао је и кандидат за предсједника РС Радислав Јовичић.

– Трећи пут који заговара ДНС је пут помирења, разговора и толеранције. То није пут подјела и свађа, било које врсте у којима смо ми већ 20 и више година заробљени у РС. Трећи пут ДНС-а је тај који ће од 2. октобра учествовати у круцијалним промјенама у РС на свим могућим пољима од економског, политичког, снажења дипломатског, снажења РС. ДНС истицањем кандидатура за предсједника РС и члана Предсједништва из РС показује једну озбиљну политику, озбиљну намјеру да се живот у Српској мијења на боље. Као кандидат за предсједника гарантујем грађанима Српске који живе у Српској да ће функција предсједника од 3. октобра бити видљива, предсједник треба да представља Српску, да одражава јединство, да не дијели грађане ни по вјерској, ни по политичкој основи, а свједоци смо да у посљедње четири године ту функцију нисмо ни имали. Сва моћ је концентрисана у рукама једног човјека и то је велика опасност за РС што ми желимо да прекинемо – рекао је Јовичић додавши да сви они који су спремни да воле РС имају пријатеља у ДНС-у.

На централној трибини обратио се и носилац листе за Народну скупштину РС из изборне јединице 4 Дејан Пјерановић.

– Демократски народни савез у посљедње вријеме донио је неколико тешких одлука. Напустили смо једну лошу власт, али се нисмо приклањали неким другим лошим политикама, јер имамо свој пут, свој трећи пут и не идемо ни лијево ни десно и зато позивамо грађане да нас 2. октобра подрже. Дервента као град заслужује бољу путну инфраструктуру, заслужује бољу путну комуникацију са другим општинама, боље субвенције пољопривредницима, нову школу или обнављање објекта Основне школе „Никола Тесла“, болницу и породилиште и на томе ћемо инсистирати без одустајања – рекао је Пјерановић, а присутнима су представљени и дервентски кандидати за Народну скупштину РС Тијана Кудузовић и Драго Симић.

Кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из изборне јединице 2 Мирко Земуновић рекао је да ће наставити да дјелује у корист обичног човјека и његових потреба.

– Програм ДНС-а и нашег трећег пута дубоко је утемељен на потребама свих грађана и рјешавању свих личних болести нашег друштва, повећању животног стандарда, пронаталитетној политици, заустављању одласка младих људи, већим пензијама и борачким додацима. Наша политика није препадање народа у току предизборне кампање и намјерно подизање тензија ратнохушкачким изјавама, а такво политичко дјеловање сматрамо не само политички штетним него и антинародним – рекао је Земуновић, а присутним се обратио и носилац ове листе из изборне јединице 2 Саво Попић.

– Спадам у ред најмлађих носилаца листе што показује колико ДНС даје прилику младим као што је и наш предсједник Нешић један од најмлађих лидера политичких странака. Идемо у Сарајево да се боримо за интересе РС, а циљ нам је да окупимо све српске странке и да наступамо заједно, а све то планирамо заједно да радимо са Нешићем који ће да буде српски члан Предсједништва БиХ – рекао је Попић.

 

Related posts

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

admin

„Грчки кутак“ још један доказ
пријатељства Грчке и Дервенте

Derventski List

Од вртића се опростили
у ритму дјетињства

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još