ЗанимљивостиМагазин

УКИНУТА СТОГОДИШЊА ЗАБРАНА ГРУДВАЊА

Дјечак из града Северанса у америчкој савезној држави Колорадо успио је да наговори градско вијеће да укине стогодишњу забрану грудвања.

Дејн Бест је објаснио да се обратио градским властима како би их увјерио да промијене закон.

– Данашња дјеца морају да имају добар разлог да оду да се играју напољу. Истраживања говоре да недостатак игре на отвореном води у гојазност, поремећај пажње праћен хиперактивношћу, анксиозност и депресију – рекао је деветогодишњак на сједници градског вијећа и објаснио да „жели да баци грудву снијега, а да тиме не прекрши закон”.

Готово сто година стара забрана бацања било каквог камена или пројектила, што се нажалост односи и на грудве снијега у граду од 4.000 становника, је застарјела и подразумијева да било које дијете које баци грудву крши закон.

Његови аргументи су били увјерљиви па је градско вијеће једногласно укинуло забрану. Након гласања градоначелник је понудио Дејну да баш он буде тај који ће бацити прву грудву – по закону.

Related posts

РЕЦЕПТИ МАРИА МАНДИЋА: Ловачки уштипак

admin

РЕЦЕПТИ МАРИА МАНДИЋА: Никољданска бајадера

admin

ФРКА У ХЈУСТОНУ ЗБОГ БАНКОМАТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još