Спорт

У дресу „Радника“ бруси фудбалске финте

Осамнаестогодишња Дервенћанка Ема Вуковић, послије успјешне сезоне у Модричи, обукла је дрес Фудбалског клуба „Радник“ из Бијељине у којем сања мјесто у репрезентацији БиХ.

Ова Дервенћанка од малих ногу бави се фудбалом и кошарком, која је до прошле године била њен први избор због немогућности да се посвети тренирању фудбала. Међутим, када је пронашла је постала дио прволигашког клуба из Модриче, фудбал је превагнуо.

– Љубав према фудбалу водила ме од пете године и уз оца сам учила прве фудбалске кораке, једно вријеме сам играла и у „Текстилцу“ у којем сам тренирала са дјечацима, а онда сам се због недостатка женског фудбалског клуба посветила кошарци. Већином сам самоука и успјех приписујем таленту. Љубав према фудбалу никад није престала и пронашла сам клуб у којем могу да се развијам. Прошла сезона коју сам одиграла у Модричи била је успјешна и постигла сам 12 голова, а играм на позицији лијевог крилног играча – рекла је Вуковићева истакавши да и када није са екипом тренира по тренеровим инструкцијама и одржава кондицију.

Њен труд препознали су стручњаци из женског фудбала, те је током љетњег прелазног рока имала неколико понуда, од којих су понуде „Борца“ из Шамца и екипа из Приједора, Прњавора, Брчког и Вогошће остале иза оне коју је добила од бијељинског тима.

– Изабрала сам „Радник“ јер мислим да су професионални, играју одличан фудбал на високом нивоу, а и услови које сам добила допринијели су да се одлучим да обучем дрес овог клуба. Екипа је добра, лијепо смо се уклопили и мислим да бих у том тиму највише могла да напредујем и то је пресудило. Такође, на ширем сам списку за јуниорску репрезентацију БиХ коју води тренер „Радника“ и жељела сам да сарађујем с једним таквим стручњаком и да се докажем, па једног дана заиграм за репрезентацију – каже ова млада фудбалерка.

Обавезе

Иако је кренула у четврти разред средње школе, Вуковићева је пронашла начин да усклади школске и фудбалске обавезе на релацији Дервента – Бијељина. То значи да ће осим родитељског дома, повремено становати и у Бијељини.

Related posts

Теодори Милојевић два сребра

admin

У Бијељини остали
„кратких рукава“

Derventski List

ПРЦИЋ МЛАДИМ ФУДБАЛЕРИМА ПОКЛОНИО СЕДАМ ПАРИ КОПАЧКИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još