Друштво

Штрапаријада окупила на хиљаде посјетилаца

Прва дервентска штрапаријада окупила је протекле суботе на хиљаде љубитеља коња и коњичких спортова, а посјетиоци су осим такмичења у вучи трупаца могли да свједоче и изложби племенитих животиња.

Организаторску палицу штрапаријаде носио је дервентски клуб „Соко сиви“, а снаге у неколико категорија одмерило је 216 грла која су стигла из разних дијелова БиХ, као и Србије, Хрватске, Црне Горе, Словачке и Румуније.

– Прва дервентска штрапаријада истакла је снагу и љепоту 216 грла и окупила око 10.000 посјетилаца, а на крају манифестације додијељене су награде власницима најснажнијих грла и изложбених примјерака. За најбољег кочијаша проглашен је Маринко Ђокић из Лознице, за најљепшег коња изабран је коњ Мирков власника Бојана Дрљића из Станара, док су за најљепши пар коња проглашени Соко и Гром власника Миле Ђокановића из Руме. Најљепше упарени и најљепши коњи манифестације били су Брњо и Брњо власника Стефана Симића из Дервенте – рекао је организатор Сретен Симић из клуба „Соко сиви“.

Када се ради о такмичењу у вучи трупаца, у перо лакој категорији прво мјесто заслужио је Огњен Јањић из Теслића са грлима Соколом и Виланом, у лакој категорији најбољим је проглашен је Мајид Месић из Брчког са грлима Бећаром и Цвјетком. Прво мјесто у средњој категорији однијела су грла Соко и Цвјетко Махира Месића из Челића, а у тешкој категорији најснажнији су били коњи Тоби и Херкулес који су представљали „Дрводекс“ и „Гаспетрол“ из Мркоњић Града – казао је Симић додавши да је итекако задовољан првом штрапаријадом.

– Велику захвалност дугујем свим учесницима, публици и свим мојим Дервенћанима, градоначелнику Милораду Симићу који је отворио манифестацију, народном посланику Игору Жунићу, као и другим представницима Градске управе који су подржали ову манифестацију. Такође, велико хвала и челницима „Комуналца“, Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице и Полицијске станице који су нам пружили подршку и омогућили несметано и безбједно одржавање штрапаријаде – рекао је Симић.

Related posts

Ђаци са јасним жељама бирају будућа занимања (Фото)

admin

Полицајци и ђаци подстичу безбједност у саобраћају

admin

ПОДРШКА СУГРАЂАНА ВЈЕТАР У ЛЕЂА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još