Derventski list
Новости

НОВИ ДИО ВРТИЋА НА ПРОЉЕЋЕ ПРИМА ПРВЕ МАЛИШАНЕ

НОВИ ДИО ВРТИЋА НА ПРОЉЕЋЕ ПРИМА ПРВЕ МАЛИШАНЕ

 

Данка Земуновић

 

Проширење објекта Дјечијег обданишта „Трол“ напредује планираном динамиком, а први малишани у дограђени дио зграде требало да би да уселе на прољеће.

Доградња вртића, за коју је Влада Републике Српске обезбиједила око 400.000 марака, повјерена је фирми „Ехта – Р“, а радови су започели са првим данима септембра.

Ради се о једном од најзначајнијих пројеката за Дервенту, којим ће бити ријешен вишегодишњи проблем са дугим чекањем на боравак у једином јавном вртићу. Када вртић буде дограђен, биће обезбијеђено око 500 квадрата новог простора, листа чекања требало би да постане прошлост, а шансу за запослење нови васпитачи и помоћно особље.

Надлежни у Општинској управи истичу да радови теку према плану.

– Проширење вртића тече планираном динамиком. Завршени су радови на темељу и започела је друга фаза изградње. Док вријеме буде служило радови ће се изводити, а потом ће бити настављени са љепшим данима у наредној години – казао је начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић.

У вртићу кажу да с нестрпљењем прате грађевинске послове, додајући да завршетак радова значи и крај за листу чекања за боравака у вртићу, на којој се тренутно налази око стотину малишана. Директор установе Гордана Симић каже да ће изградња вртића условити и пријем шест нових васпитача, као и помоћно особље.

– Овај пројекат је од великог значаја, не само за вртић, већ и за Дервенту уопште. Осим што ћемо моћи да примимо више дјеце у обданиште, запослићемо и нове раднике. То значи да ће осам породица добити шансу да остане у Дервенти и ради – казала је Симићева додајући да ће између 70 и 90 дјеце, која ће бити примљена, бити смјештена у три васпитно-образовне групе.

– Настојаћемо да у групама буду дјеца приближног узраста, како би и они и васпитачи лакше пратили програм – истакла је Симићева.

Проширење капацитета „Трола“, уз изградњу парка „9. јануар“ и терена са вјештачком подлогом уз стадион Фудбалског клуба „Текстилац“, за које је Влада РС обезбиједила милион марака, у значајној мјери ће побољшати услове за младе у Дервенти.

_

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

Војска часни бедем
одбране Српске

Derventski List

ЗАРАЖЕНО 12 ОСОБА
ИЗ ДЕРВЕНТЕ

Derventski List

107 ГОДИНА СВЈЕДОК
ЖИВОТА ДЕРВЕНТЕ

Derventski List