Derventski list
РС-РЕГИЈА

ПОЗНАТИ СТИПЕНДИСТИ СА
СТУДИЈА У ИНОСТРАНСТВУ

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, за шта је буџетом Српске планирано 191.000 КМ.

Према овој ранг-листи биће додијељена 51 стипендија, а из Министарства је саопштено да је Комисија за додјелу стипендија предложила да студентима првог циклуса студија у иностранству буде додјељено 19 стипендија, студентима другог циклуса студија четири и студентима трећег циклуса 28 стипендија.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од објављивања прелиминарне ранг-листе.

Уколико се студент одлучи за стипендију Министарства потребно је да достави увјерење од другог даваоца да се одриче стипендије из другог јавног извора стипендирања.

Прелиминарна ранг-листа стипендиста доступна је на порталу Владе Републике Српске www.vladars.net, на страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Подносиоци пријава имају право приговора на ову листу у року од осам дана од дана њеног објављивања, односно до 5. јануара.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ЕВО КАКО СЕ ТРЕБА ПОНАШАТИ
У СЛУЧАЈУ ПОПЛАВА

Derventski List

СТАДИОН “ФИФА”
НИЧЕ ПОД ЉУБИЋЕМ

Derventski List

ТЕСЛИЋ: ПРИЈАВА ЗБОГ ОБЈАВЕ
ЕКСПЛИЦИТНЕ ФОТОГРАФИЈЕ

Derventski List