Derventski list
РС-РЕГИЈА

ЗА НОВА ЗАПОШЉАВАЊА
16,5 МИЛИОНА МАРАКА

Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници Акциони план запошљавања за ову годину, којим је као подстицај повећању запослености обезбијеђено 16.526.710 марака.

Акциони план ће, према ријечима министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Душка Милуновића, бити проведен кроз седам програма.

– Најзначајније мјере активне политике на тржишту рата у овој години биће подршка запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца, ратних војних инвалида и бораца Војске РС, као и програм подршке запошљавања младих са високом стручном спремом у статусу приправника, за шта је планирано око милион и по марака – рекао је Милуновић додајући да ће бити омогућен и подстицај развоја предузетништва код младих до 35 година.

– Ово је наставак ранијег пројекта и тиме ће бити обезбијеђени подстицаји за 65 младих. Планиран је и програм обуке, доквалификације и преквалификације радника, као и програм подршке запошљавању и самозапошљавању циљних категорија у привреди, а то су мушкарци старији од 45 година, жене у руралним срединама, жртве насиља и штићеници дома – навео је он.

Милуновић је додао да су предвиђени и програми подршке запошљавања у привреди и подршка запошљавању Рома у Републици Српској.

– Министарство ће настојати да се у што краћем року расписати позив како би средства што прије била на располагању циљним групама – нагласио је он.

Влада је данас усвојила и Уредбу о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије. Милуновић је рекао да је уредба донесена јер се дио ове популације није пријавио на раније расписане јавне позиве.

(Агенције)

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА

ОТВОРЕНО ЈОШ
280 МЈЕСТА ЗА КАДЕТЕ

Derventski List

ДОБОЈ: ПРОНАЂЕНО ТИЈЕЛО
ПЕТНАЕСТОГОДИШЊАКА

Derventski List