Derventski list
РС-РЕГИЈА

МАЛОЉЕТНИЦИМА ЋЕ БИТИ
ЗАБРАЊЕН СОЛАРИЈУМ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је Влада Српске данас утврдила Приједлог закона о заштити од нејонизујућих зрачења којим је прописана забрана коришћења соларијума лицима млађим од 18 година.

– У складу са развојем савремених технологија, морамо да одговоримо на проблеме који се односе на заштиту здравља од нејонизујућих зрачења и зато смо утврдили наведено законско рјешење. Њиме смо ријешили питање оптичког и у ултравиолетног зрачења у соларијумима – рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци након сједнице Владе Републике Српске.

Он је истакао да је Влада Српске утврдила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити којим је регулисано примање личних инвалиднина за цивилне инвалиде.

Шеранић каже да је законским рјешењем третирано питање дознака за лица која су на хемодијализи.

Министар здравља и социјалне заштите је напоменуо да је утврђен Нацрт стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској од 2019. до 2029. године с циљем унапређења демографске слике у Српској, односно планске активности у планирању породице.

Шеранић је рекао да су у наредном периоду предвиђене и активности за надзор над опојним дрогама у школама у Српској.

http://www.rtrs.tv

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ЛОКАЦИЈЕ РАДАРА У БиХ
ОД САДА НА ГУГЛ МАПАМА

Derventski List

ПОЧЕО ДРУГИ ТАЛАС
АНКЕТИРАЊА ДОМАЋИНСТАВА

Derventski List

МЛАДИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА
ДВА МИЛИОНА КМ

Derventski List