Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Новости

ПРИКУПЉЕНО 170 ДОЗА КРВИ

Велики број грађана, међу којима су били и средњошколци и војници, одазвао се данас акцији добровољног даривања крви, а резерве драгоцјене течности допуњене су са 170 доза.

Ради се о првој овогодишњој акцији даривања крви коју је Општинска организација Црвеног крста организовала у касарни „Здравко Челар“, а акцији се одазвало 230 људи.

Секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић изразио је задовољство изузетно добрим одзивом давалаца крви.

– Ово је засигурно једна од најбољих акција у протеклих неколико година. Посебно су се истакли ученици средњих школа, којима упућујем све честитке и похвале. Захвалност дугујемо домаћину, Инжињеријском батаљону ОС БиХ, локалној управи на несебичној подршци која никада није изостала, као и свим добровољним даваоцима – казао је Кујунџић.

Добровољне даваоце крви посјетио је начелник општине Милорад Симић, који је истакао да Дервента слови за средину познату по изузетно успјешним акцијама добровољног даривања крви.

– Данас је више од 200 грађана изразило жељу да дарује ову драгоцјену течност која живот значи, што је вриједно сваке похвале. Задовољство ми је доћи овдје и подржати акцију, а посебно ме радује што доминирају средњошколци. Оба моја сина су данас су даровала крв и имају сву моју подршку, јер сам и ја некада, као млад човјек, то чинио – рекао је Симић.

Драгоцјену течност Игор Симић данас је даривао 22. пут, те је поручио свима, који су у могућности, да се одазову на овакве акције.

– Свако које је здрав требало би да дарује крв, не само зато што је то здраво за организам, већ прије свега зато што се ради о хуманом гесту који може некоме спасити живот – истакао је Симић.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

БАЈРАМ ШЕРИФ
МУБАРЕК ОЛСУН!

Derventski List

ЦРВЕНИ КРСТ ОСТАЈЕ
НА ТРАСИ ХУМАНОСТИ

Derventski List

РАЗБИЛИ ПРОЗОР НА КАФИЋУ И
ПОКУПИЛИ НОВАЦ ИЗ АПАРАТА

Derventski List