Derventski list
Друштво ИЗДВОЈЕНО

ПАЖЊУ ПЛИЈЕНИЛА ПОСТИГНУЋА
УЧЕНИКА ОШ “19. АПРИЛ”

У Основној школи „19. април“ данас се одржава Дан ученичких постигнућа, односно, манифестација испуњена спортским активностима са старим помало заборављеним играма, те незаобилазном приредбом на којој су се представили чланови школских секција.

Ђаци су се такмичили у скакању у врећи, ношењу јајата у кашици, навлачењу конопца, али и драмским комадима, рецитацијама, ритмичким тачкама и хорским наступом.

– Имали смо и наставу, али већи дио дана посвећен је спортским такмичењима ученика. Након приредбе, коју су припремили ђаци заједно са својим наставницима, услиједило је дружење ученика и колектива школе. Ова школа је препознатљива по Међународном фестивалу хумора и дјечијег стваралаштва, који је наравно и ове године окупио велики број учесника. За Дан школе смо имали нешто ново, а то је био „ђачки базар“, гдје је забиљежен добар одзив, а зарада ће бити употријебљена за куповину наставних средстава – рекла је директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић.

Основну школу „19. април“ похађа 680 ученика, а ове године девети разред завршио је 71 матурант, међу којима су два „вуковца“ и то Маја Глишић и Сара Татомир, која је проглашена и учеником генерације.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПОВОРКА СА БАДЊАКОМ
ОБИШЛА ГРАД

Derventski List

ПРЕСРЕТАЧИ ШКОДА И
ХЈУНДАИ НА ПУТЕВИМА

Derventski List

ПОТРАГА ЗА ЖАРКОМ ПЕЋИЋЕМ
НАСТАВЉА СЕ И ДАНАС

Derventski List