Derventski list
РС-РЕГИЈА

ОД 1. ЈУЛА НИЖЕ ЦИЈЕНЕ
РОМИНГА У РЕГИОНУ

Грађани држава западног Балкана од 1. јула моћи ће међусобно да телефонирају у ромингу по цијенама нижим за 30 одсто, што је почетак примјене споразума који је потписан у априлу, пише Политика.

Према споразуму који су потписале Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија и БиХ, цијене роминга ће у првој фази бити ниже за 27 одсто, док се од 1. јула 2021. године очекује потпуно укидање роминга у западном Балкану.

Споразумом су дефинисане максималне цијене позива, порука и преноса података.

Тако минут разговора неће моћи да кошта више од 0,19 евра, порука највише 0,059 евра, док ће максимална цијена за пренос података износити 1,18 евра по мегабајту.

Цијена роминга са Албанијом биће нижа чак 85 одсто, с обзиром да та земља до сада није била дио споразума који су 2014. потписале Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија и БиХ.

Оператери мобилне телефоније за Политику нису могли да наведу тачне цијене, нити да кажу да ли ће бити ниже од максималних које предвиђа споразум.

Они су потврдили да је у току израда цјеновника и да ће грађани прије почетка примјене споразума бити обавијештени о томе колико ће их убудуће коштати ове услуге.

http://www.rtrs.tv

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

У СТАНАРИМА ПРОНАЂЕН
АРСЕНАЛ ОРУЖЈА

Derventski List

ПРОНАЂЕНИ МИГРАНТИ
ИЗ БАНГЛАДЕША И ИРАКА

Derventski List

СТАДИОН “ФИФА”
НИЧЕ ПОД ЉУБИЋЕМ

Derventski List