Derventski list
Новости

ПРЕСТАТИ СА ШИРЕЊЕМ
РАЗДОРА МЕЂУ БОРЦИМА

Општинске борачке организације Дервента, Модрича, Станари и Шамац оштро осуђују покушај манипулације приликом конституисању Координационог одбора БОРС-а Добој, истичући да не прихватају подјеле међу члановима Борачке организације, нити међу борцима уопште.

Ову реакцију борачких организација из поменуте четири општине изазвала су дешавања приликом конституисању Координационог одбора БОРС-а Добој. Из ових организација подсјећају да Координациони одбор БОРС-а за добојску регију током прошлог мандата није ни постојао, а његово формирање у протеклом периоду опструисали су изабрани чланови Градске борачке организације Добој и општинских борачких организација Брод и Петрово.

На првој сједници Одбора у новом сазиву, која је одржана 10. јула у Броду, утврђен је принцип начина гласања један делегат – један глас, док су дешавања на другој сједници 15. јула, такође, у Броду, била разлог за ову реакцију.

– С обзиром да је на тој сједници исход гласања за координатора постао очигледан, чланови Одбора из Добоја, Брода и Петрова су напустили сједницу, изузимајући Зорана Видића из Брода који је присуствовао сједници све до тренутка када су се у сали појавила још два члана Одбора. Тог тренутка и он је напустио сједницу тако да је у сали остало 20 чланова Одбора, који су за координатора једногласно изабрали Бору Добриловића из Дервенте – наводи се у саопштењу.

Додаје се да је намјера организација које су подржале избор Боре Добриловића за координатора да се посвете питањима која ће поправити статус бораца и Борачке организације.

– Оне који иницирају подјеле и чак сукобе јавно питамо: За чији интерес то раде? Коме је у интересу раздор међу изабраним члановима Скупштине БОРС-а са подручја регије Добој? Позивамо чланове Одбора из Брода, Добоја и Петрова да прихвате вољу већине исказану у складу са демократским принципима, те да прихвате Бору Добриловића за легитимно изабраног координатора. Такође, позивамо их да престанемо да се бавимо собом, него да пажњу и енергију усмјеримо на рјешавање конкретних проблема борачких категорија за које знамо да су нагомилани и озбиљни – саопштено је из борачких организација Дервента, Модрича, Станари и Шамац.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

СИМИЋ: ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА
ДИО НАШЕГ ИДЕНТИТЕТА

Derventski List

ВАСКРШЊА АКЦИЈА: ПОМОЋ СЕ
ПРИКУПЉА ДО ЦВЈЕТНЕ НЕДЈЕЉЕ

Derventski List

УСАГЛАШЕНИМ РАДОМ ДО
ЕФИКАСНИЈЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

Derventski List