Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Култура

КОЈЕ КЊИГЕ ПАЗАРЕ ДЕРВЕНЋАНИ:
ФАВОРИТИ МЕША, НЕЛЕ И ЛАУШЕВИЋ

Дервенћани ових дана на градском шеталишту имају прилику да разгледају и пазаре књиге на штанду антикваријата „Рамајана“ из Бањалуке, а богату понуду чине наслови од дјечије литературе до атомске физике.

Да нашем граду недостаје књижара која би могла да задовољи апетите књижевних сладокусаца потврђује велико интересовање суграђана за разну литературу изложену на овом штанду.

Ипак, Дервенћани најчешће посежу за књигама које потписују Меша Селимовић, Жарко Лаушевић и Неле Карајлић.

Продавач из овог антикваријата Мирослав Гојковић каже да на штанду свако може пронаћи нешто за себе, а досадашња продаја је, додаје, и више него добра.

– Изложени су хитови, како домаћих, тако и страних писаца, популарне књиге из психологије, историје, журналистике, православља и ислама, књиге за дјецу, рјечници страних језика и још много тога. Заступљена је и белетристика, као што су књиге Весне Дедић и Јелене Бачић Алимпић, које су тренутно међу најпопуларнијим насловима. Имамо широк спектар књига од дјечије литературе до атомске физике, тако да свако може пронаћи понешто за себе – истакао је Гојковић.

Поред разноврсних наслова, као идеалан поклон за љубитеље књижевности, у понуди су и шоље са ликовима писаца попут Меше Селимовића, Иве Андрића, Душка Трифуновића, Алексе Шантића са њиховим стиховима и занимљивим цитатима.

– У Дервенти је најтраженија домаћа књижевност, као што су дјела Меше Селимовића, Жарка Лаушевића, Нелета Карајлића, те разне књиге за најмлађе читаоце. Такође, у посљедње вријеме веома су популарне књиге из области психологији и здравог живота. Нећете вјеровати, али добра је и продаја Ничеа, Фрома и сличних аутора -казао је Гојковић.

Штанд са књигама на шеталишту остаје до 20. августа.

Ријетка издања

Мирослав Гојковић је истакао да на штанду нема раритетних издања, али да се она могу пронаћи и поручити на сајту антикваријата www.antikvarijatramajana.com.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

АНКЕТАРИ КУЦАЈУ НА ВРАТА
30.000 ДОМАЋИНСТАВА У РС

Derventski List

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ
ЗАХТЈЕВА ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ

Derventski List

ЋАНА, ВАТРОМЕТ И
КУВАНО ВИНО НА ТРГУ

Derventski List