Derventski list
РС-РЕГИЈА

ОПРЕЗ ЗБОГ ЛАЖНИХ
НАГРАДНИХ ИГАРА НА “ФЕЈСБУКУ”

Полицијска управа Бијељина упозорава грађане да се на друштвеној мрежи „Фејсбук“ појављују информације о лажним наградним играма, међу којима је тренутно актуелна она у којој се користи трговачко име и лого фирме „Бинго“.

Осим тога, мноштво је и других лажних наградних игара у којима се користе имена других привредних друштава и брендова као нпр. „Тропик’“, ‘“Малагић намјештај“, „Уникредит банка“, „Газпром БиХ“, „Бања Врућица“, „Робот“ и слично, које су актуелне у претходне двије године.

– Грађани се упозоравају да је циљ креирања оваквих информација да се на преварни начин прибаве њихови лични подаци, те да стога не шаљу фотографије својих личних докумената и друге личне податке путем друштвених мрежа или електронске поште – наведено је у саопштењу ПУ Бијељина.

Наградна игра састоји се у томе да се креира лажна „ Фејсбук“ страница привредних друштава на којој се објави наградна игра у којој је за учествовање потребно лајковати страницу, подијелити објаву на властитом профилу и послати приватну поруку најчешће садржине „ја“ или у коментару уписати један број до 100.

– Учесници  лажне наградне игре након тога запримају поруку да су сретни добитници, те да ради преузимања награде морају доставити фотографију свог лица и личног документа. Поред  ове  фотографије од  учесника се  тражи и достављање осталих  личних  података, који нису наведени у личним документима (име родитеља, адреса, контакт телефон и др.) – упозоравају из ПУ Бијељина.

Полицијска управа Бијељина апелује на грађане да информације о описаним лажним наградним играма пријављују полицији.

Такође, грађани се упозоравају да све информације и упозорења из области високотехнолошког криминалитета могу пронаћи на сајту МУП РС у рубрици  „Спречавање високотехнолошког криминалитета“.

http://www.nezavisne.com

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

“ДУАЛ” РАДАР ОД ДАНАС
У БАЊАЛУЧКОЈ РЕГИЈИ

Derventski List

ЕВО КАКО СЕ ТРЕБА ПОНАШАТИ
У СЛУЧАЈУ ПОПЛАВА

Derventski List

ОД МАРТА АВИОНОМ ИЗ
БАЊАЛУКЕ ДО БЕРЛИНА

Derventski List