Derventski list
Спорт

СТАРТОВАЛО ПРВЕНСТВО
У КУГЛАЊУ ЗА СЛИЈЕПЕ

Појединачно и екипно првенство Савеза слијепих РС у куглању отворено је данас у Дервенти, а домаћини  је Међуопштинска организација Савеза слијепих Дервента, Брод и Вукосавље, који су угостили седам екипа из шест градова и то из Источног Сарајева, Зворника, Прњавора, Градишке, Дервенте и Бањалуке, одакле су дошле двије екипе.

Замјеник начелника општине Синиша Јефтић, који је свечано отворио првенство на базенима „Олимп“ казао је да се ради о још једном лијепом турниру током свечарске атмосфере у Дервенти.

– Ово је прилика да се људи сретну, друже и такмиче у пријатној атмосфери. Организација слијепих и слабовидих лица има подршку локалне управе, која није изостала ни сада – додао је Јефтић.

Предсједник МОСС-а Ђорђо Николић рекао је да спорт има велики значај за слијепа и слабовида лица, како због дружења, тако и због здравствених разлога.

– Савез слијепих РС поново нам је повјерио да будемо домаћин и то по други пут, што је заиста велика ствар. Захвалност дугујемо свима који су на било који начин помогли организацију овог турнира – истакао је Николић.

Предсједник Комисије за спорт, шах и рекреацију Савеза слијепих РС Радомир Радановић казао је да куглање увелико доприноси интеграцији слијепих и слабовидих лица у друштво кроз спортске активности

– Наравно, циљ нам је и да се дружимо, размијенимо мишљења и да планирамо свако наредно такмичење – рекао је Радановић.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

УСАГЛАШЕНИ ДЕТАЉИ
УЧЕШЋА ДЕРВЕНТЕ У ТРЦИ

Derventski List

ТУРНИР “МАЛИ ШАМПИОНИ”
ОКУПИО 300 ДЈЕЦЕ (ФОТО)

Derventski List

ДЕРВЕНТСКИ КОШАРКАШИ
ПОБЈЕДНИЦИ У ТРИ КАТЕГОРИЈЕ

Derventski List