Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Култура

“ПРИМАДОНЕ” ЗАСЛУЖИЛЕ
ОВАЦИЈЕ ПУБЛИКЕ

Пред дервентском публиком.вечерас су у Центру за културу Тања Бошковић и Рада Ђуричин извеле представу “Примадоне”, у режији Ирфана Менсура.

Ради се о представи насталој према угледу на дјело “Опсада Стаљинграда” шпанског писца Синестере.
-Ово је прича о две жене, две глумице од којих је једна била супруга главног глумца, продуцента и власника позоришта, а друга његова љубавница. Дакле, оне су, након његове смрти, остале саме и уселиле су се у напуштено позориште које савременост хоће да сруши и да направи тржни центар. Њих две својим животима бране то позориште од поплаве примитивизма и конзумерства сваке врсте. То је једна племенита и озбиљна прича која нас запита да ли све заиста може да се продаје и купује. Ово је и лични став нас две старице, оцвале примадоне које својим животима бранимо ову дивну уметност – истакла је Бошковићева, која је наступила у улози љубавнице.
Поред тога, Бошковићева је додала да су оне дужне својој дјеци, јер Радин син је сниматељ, а њена кћерка је глумица.
-Ми бранимо, не само нашу децу, већ сву децу која завршавају уметничке академије, која су изабрана међу хиљадама, а онда их неко стави на тржиште. Бранимо их од онога што им се свакодневно спрема. На том тржишту буду употребљени у две – три рекламе и не дају им прилику да се развијају, онако као што смо се ми развијали. О нама су бринули Бојан Ступица, Мира Трајиловић и многи други и управо због тога и ми имамо обавезу да бринемо о талентима који долазе после нас – казала је Бошковићева.
Такође, она је истакла да је свака улога за њу захтјевна и да се у свакој улози, коју прихвати да игра, успије пронаћи.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

“АДИКО БАНКА” ДОНИРАЛА
“СУНЦУ” ПЕТ ГПС САТОВА

Derventski List

ГЛУМАЧКИМ НАДАМА
ОТВОРЕНА ВРАТА СЦЕНЕ

Derventski List

107 ГОДИНА СВЈЕДОК
ЖИВОТА ДЕРВЕНТЕ

Derventski List