Derventski list
Друштво

МЈЕРЕЊЕ КРВНОГ ПРИТИСКА
29. СЕПТЕМБРА У “КОРТУ”

Свјетски дан срца, 29. септембар, дервентски Дом здравља обиљежиће заједно са суграђанима, и то мјерењем фактора ризика и упознавањем са превентивним активностима.

Сви који желе да чују стручно мишљење или да се преконтролишу, моћи ће то да учине у недјељу, АуАу29. септембра, у “Хипер корт“ маркету од 17  до 20 часова.

– Обиљежавањем  29. септембра – Свјетског дана срца желимо да развијемо свијест наших пацијената да направе избор здравих навика за здраво срце и да смање ризике за кардиоваскуларне болести, које су најпогубније. Ове болести одговорне су за прерану смрт 17,3 милиона људи на свијету, а до 2030. године очекује се да тај број нарасте до 23 милиона – рекли су у Дому здравља.

Настанак већине кардиоваскуларних болести се може спријечити и одгодити утицајем на факторе ризика као што су пушење, нездрава дијета и недостатак физичке активности.

– Стварајући окружење за развој навика за здраво срце омогућујемо свима да доносе правилне изборе навика, како би смањили ризик од настанка кардиоваскуларне болести и можданог удара – казали су из Дома здравља.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ПОКЛОНИТЕ СЛАТКИШ И
ОБРАДУЈТЕ МАЛИШАНЕ

Derventski List

ГАЂАЊЕ ЛЕТЕЋИХ
МЕТА У НЕДЈЕЉУ

Derventski List

САВЛАДАЈТЕ ЗМИЈАЊСКИ ВЕЗ
И ТКАЊЕ НА РАДИОНИЦАМА

Derventski List