Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Новости

НАЧЕЛНИК ИЗ СКОПЉА
ДОНИО НАГРАДУ

Начелник општине Дервента Милорад Симиц вратио се данас из Скопља, гдје је синоц на свечаној церемонији примио Интернационалну награду која је општини Дервента додјељена као локалној заједници заслужној за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи „Глобал локал”.

Начелника су испред Центра за културу дочекали његови најближи сарадници, са којима је подијелио утиске са додјеле награде.

Награду и признање додјељује Међународни економски форум „Перспективе“ са сједиштем у Дубровнику и независни Међународни комитет за додјелу награда „Глобал локал“ кога чини осамнаест експерата из девет земаља из области економија, маркетинг, менаџмент, финансије, социологија , предузетништво, право, архитектура, екологија, локални и регионални развој те друге релевантне науке и дисциплине.
У одлуци Међународног комитета за додјелу награда стоји: „Награда и признање „ГЛОБАЛЛОЦАЛ“ најбољим локалним заједницама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи додјељује се посебно успјешним локалним заједницама, које су у изазовима динамичког и захтјевнијег времена, оригиналним рјешењима и креативним мјерама, значајно унаприједиле амбијент за убрзанији и одрживи развој предузетништва као темеља развоја локалне заједнице и њених грађана.
– Пројекат промоције и награђивана најбољих заједница и институција за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи „Глобал локал” има и дугорочну задаћу: да подстакне и стимулише и друге мање напредне заједнице и институције да унаприједе свој рад и дјеловање у корист убрзанијег и одрживог развоја предузетништва као темеља развоја заједнице и човјека на подручју на којем су надлежни и одговорни. Општина Дервента, која томе доприноси, може послужити као примјер другима – наводи се у образложењу награде.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

УРУЧЕНА ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА
РОДИТЕЉСКОЈ КУЋИ

Derventski List

ЗА ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА
У БРОДУ 14 МЈЕСЕЦИ ЗАТВОРА

Derventski List

ВЛАДА РС: ОТВОРЕНЕ ЛИНИЈЕ
ЗА ПИТАЊА И ИНФОРМАЦИЈЕ

Derventski List