Derventski list
Новости

ГРОБНА МЈЕСТА И ТЕРМИНИ
САХРАНА НА КЛИК

На интернет сајту „Комуналца“, који управља са два дервентска гробља, грађанима ће бити доступне информације о гробним мјестима појединих особа, терминима сахрана и слично.

Потврдио је то шеф Радне јединице „Чистоћа“ у „Комуналцу“ Денис Пијетловић који је у уторак присуствовао презентацији система ефикаснијег управљања гробљима од странке Центра за гробља из Београда. Презентацији су присуствовали и представници предузећа и фирми из добојске регије, која се баве гробљанском дјелатношћу.

Представници Центра за гробља презентовали су дигиталну трансформацију пословања гробља.

– То подразумева снимање гробља дроном, евидентирање и мапирање гробних места, а други део је интернет представљање погребних услуга, док ће путем интернет странице гробља.ба све комуналне фирме из БиХ моћи да представе гробља и објављују сахране. Људи у земљи, али и иностранству, тако могу да се информишу о сахранама – рекао је Владо Чучковић из београдског центра.

– Снимили смо више од 200 гробља у Србији, Црној Гори и БиХ. У Дервенти је гробље снимљено дроном, направљена је евиденција тако да је пописано свако гробно место, а верујем да ће од 2020. године почети и са објавама сахране – додао је он.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

У КОСТРЕШУ ВЈЕТАР
ОТКРИО КУЋЕ

Derventski List

ОДГОЂЕНО НАЈАВЉЕНО
ИСКЉУЧЕЊЕ СТРУЈЕ

Derventski List

ОПШТИНИ ДЕРВЕНТА
ПРЕСТИЖНО ПРИЗНАЊЕ

Derventski List