Derventski list
ИЗДВОЈЕНО Култура

НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ 17. ДЕЦЕМБРА
ПОНОВО У ДЕРВЕНТИ

Популарни Ненад Јанковић, познатији као др Неле Карајлић поново стиже у Дервенту и то како би промовисао своју нову књигу.

Из Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ потврдили су да ће Карајлић други дио трилогије „Солунска 28“, које носи поднаслов „о пријатељству и издаји“ дервентској публици представити 17. децембра у 19 часова, управо у просторијама библиотеке.

Књига је наставак саге о једној кући у једном граду кроз 20. вијек.

– Она обухвата другу генерацију породице Јанковић која је успјела да се скући на том мјесту, а коју је као и прву генерацију сачекао још један велики свјетски рат – то је био Други свјетски рат – рекао је Карајлић током београдске промоције свог дјела.

Ненад Јанковић рођен је у Сарајеву 11. децембра 1962. године, а током осамдесетих година прошлог вијека славу и изван граница Југославије стекао је као један од оснивача покрета „Нови примитивизам“, оснивач и пјевач групе „Забрањено пушење“, те актер популарне „Топ листе надреалиста“.

Промоција његовог књижевног првјенца и аутобиографије „Фајронт у Сарајеву“ у Дервенти 2014. године, био је једна од најпосјећенијих у граду на Укрини.

СЛИЧНИ АРТИКЛИ

ЕВИТИНИ “КАМЕНЧИЋИ”
НАЈБОЉА ПРИЧА ЗА ДЈЕЦУ

Derventski List

ДАМЕ ЗА 8. МАРТ
ОЧЕКУЈЕ ДОБАР ПРОВОД

Derventski List

СОЧАНИЦА ПОПРИШТЕ
ПОЉОПРИВРЕДЕ, СПОРТА И МУЗИКЕ

Derventski List